Robert Kiyosaki'den dikkat çeken Bitcoin tahmini

Okuma Süresi: 2 Dakika
Robert Kiyosaki'den dikkat çeken Bitcoin tahmini
Doviz.com
03.08.2023 16:52

Kişisel finans kitabı Zengin Baba Yoksul Baba'nın yazarı Robert Kiyosaki, ABD doları için kıyamet öngörüsünü yinelerken, Bitcoin'e (BTC) övgü yağdırdı.

Ünlü yatırımcı, 2 Ağustos'ta yayımlanan podcast'inin bir bölümünde, sırasıyla Cultivate Crypto ve Doghouse Crypto eğitim platformlarının kurucu ortakları Miguel Munoz ve Charlie Engler ile doların değer kaybını ve Bitcoin'in günümüzün finansal ortamındaki rolünü tartıştı.

Sahte para, Bitcoin'e karşı

Kiyosaki'ye göre, "yoksul insanların yoksul olmasının nedeni gerçek parayla sahte parayı ayırt edememeleridir ve en büyük sahte şey de ABD dolarıdır."

Kiyosaki Bitcoin konusunda ise her zaman hevesli olmadığını bu sebeple şimdi, “keşke daha fazla satın alsaydım” dediğini itiraf etti.

Öte yandan 60 BTC'ye sahip olduğunu söyleyen Kiyosaki, “Her birini 6.000 dolardan aldım. Onları almamın nedeni bir kripto uzmanı olmam değil. Ben bir tüccarım ve Bitcoin ilk kez 20.000 dolara ulaştığında ve 100 dolara kadar geri çekildiğinde, 'ah, gitti' dedim, ama 6.000 dolara ulaştığında, 'Sanırım burada kalacak' dedim." ifadelerini kullandı.

120 bin dolara çıkabilir

Kiyosaki ayrıca Bitcoin’in 2024’te 120 bin dolar seviyelerine çıkabileceğini aktardı.

ABD’de hükümet yolsuzluğunun arttığını ve en iyi sigortanın BTC olduğunu ifade eden Kiyosaki, ABD dolarının küresel rezerv para statüsünü kaybetmesiyle büyük bir çöküşle karşı karşıya kalacağını, bu çerçevede BTC’de 120 bin doların görülebileceğini aktardı.

Bunların yanında BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) altınla desteklenen bir kripto para birimine sıcak bakabileceğini belirten Kiyosaki, bu gelişmenin doğal olarak doların değer kaybetmesine ortam hazırlayacağını söyledi.

İLGİLİ HABER BRICS, alternatif küresel para arayışına girdi: Uzmanlar, Bitcoin ve doların geleceğine yönelik ne söyledi? Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ittifakı, ABD dolarının küresel hakimiyetine son vermek amacıyla yeni bir para birimi çıkarmayı planlıyor. Peki uzmanlar, Bitcoin ve doların geleceğine yönelik ne söylüyor?
REKLAMI KAPAT X