SBF, FTX’in çöküşü öncesinde şahsi hesabına 2,2 milyar dolar aktardı

Okuma Süresi: 2 Dakika
SBF, FTX’in çöküşü öncesinde şahsi hesabına 2,2 milyar dolar aktardı
Doviz.com
16.03.2023 14:12

Çarşamba günü hazırlanan bir rapora göre, kasım ayındaki çöküşten önce kurucu Sam Bankman-Fried'ın, şahsi hesabına ve yakın çevresine 3 milyar dolardan fazla para aktardığı görüldü.

FTX Trading Ltd, 11. bölüm iflas işlemlerinde yer alan tüm kuruluşlar için Varlık ve Yükümlülük Çizelgeleri ve Mali İşler Tabloları olarak bilinen raporunu yayımladı.

Dosyaya göre, FTX'in geçen yıl kripto para birimine yaptığı yatırımların istediği gibi sonuçlanmaması üzerine Alameda Research başta olmak üzere kuruculara 3,2 milyar dolarlık ödeme yapıldığı görüldü.

Ödemeler arasında Sam Bankman-Fried'ın kendisine 2,2 milyar dolar, Nishad Singh'e yaklaşık 587 milyon dolar, Gary Wang'a 246 milyon dolar ve Bankman-Fried'ın Alameda'ya CEO olarak atadığı bir dönemki kız arkadaşı Caroline Ellison'a 6 milyon dolar yer aldı.

Bankman-Fried dışında yukarıda adı geçenlerin hepsi ise federal dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmişlerdi. Bankman-Fried'ın yargılanmasında iş birliği yapmaları karşılığında ise muhtemelen daha hafif cezalar almaları öngörülüyor.

FTX'in John J. Ray yönetimindeki yeni yöneticileri ise Bahamalar'da lüks mülk satın almak için harcanan 240 milyon doların ya da Bankman-Fried ve diğerlerinin ABD'de ve başka yerlerde siyasi bağışlar için ödediği milyonların bu rakama dahil olmadığını belirtti.

Açıklamada, "Bu transferlerin gelirleriyle satın alınan mülklerin bir kısmı halihazırda FTX borçlularının veya FTX borçlularının iş birliği yaptığı hükümet yetkililerinin kontrolünde olsa da, nihai parasal geri kazanımların miktarı ve zamanlaması şu anda tahmin edilemez" denildi.

Etiketler: SBF FTX kripto para iflas
REKLAMI KAPAT X