SEC, Bitcoin Fonlarına Sıcak Bakmadığını Açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC, Bitcoin Fonlarına Sıcak Bakmadığını Açıkladı
Doviz.com
19.01.2018 17:54

ABD’nin menkul kıymetler piyasaları düzenlenme kuruluşu SEC (Securities Exchange Commission), bitcoin ve benzeri dijital paralara yatırım yapan ilk EFT (Borsada işlem Gören Fonlar) veya yatırım ortaklığı fonlarını piyasaya çıkartma hazırlığında olan iki Wall Steet Yatırım Şirketine gönderdiği mektupta, kripto paralara yatırım yapan EFT ve benzeri yatırım araçlarının yatırımcıların birikimlerini korumayı amaçlayan SEC kurallarıyla uyumlu olup olmadığını  sorguladı. 

SEC’nin konuyla ilgli görüşlerini açıkladığı mektup Perşembe günü kamuoyuna açıklandı. SEC mektubunda,   portföylerinin piyasa değerini her işlem günün sonunda belirlemek ve yatırımcıların hisselerini nakde çevirmesini sağlamak durumunda olan fonların, aşırı  volatil ve likiditesi çok düşük olan bitcoin ve benzeri kripto paralara yatırım yapmasının nasıl bağdaştığını   sorguladı.

SEC’nin yatırım yönetimi direktörü  Dalia Blass tarafından kaleme alınan mektupta, “Yukarıda belirtilen sorular tatmin edici biçimde yanıtlanana kadar, kripto paralar ve benzeri ürünlere ciddi tutarlarda yatırımlar yapmayı düşünen fonların tescil edilmesinin uygun olmadığını düşünüyoruz, “   ifadeleri  yer aldı. 

ABD’de bir grup ETF ihraç eden kuruluşun, ilk bitcoin fonunu satışa sunma yarışına girdiği şu sıralarda SEC konuyla ilgili kuşkularını net bir biçimde dile getirmiş oldu.  SEC ayrıca dijital para hisselerinin  halka arzı  konusundaki tereddütlerine de değinerek, Dijital Para Halka Arzlarında da diğer menkul kıymetlerde olduğu gibi yatırımcının korunmasına ilişkin SEC kurallarına uygunluk sağlaması gerektiğini belirtti. 

REKLAMI KAPAT X