SEC’ten Coinbase’e işlem durdurma talebi

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC’ten Coinbase’e işlem durdurma talebi
Doviz.com
31.07.2023 16:23

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Coinbase'e karşı yasal işlem başlatmadan önce Bitcoin dışındaki tüm kripto varlık alım-satımlarını durdurmasını talep ettiği iddia edildi.

Financial Times tarafından yayımlanan habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), San Francisco merkezli kripto borsası Coinbase'e karşı yasal işlem başlatmadan önce şirketten Ethereum dahil tüm kripto para ticaretini durdurmasını talep ettiği belirtildi.

SEC'in Coinbase'e yönelik iddiaları arasında, 2019'dan bu yana staking programı aracılığıyla kayıt dışı bir menkul kıymet arzı yapmasının da yer aldığı kaydedildi.

SEC’in Coinbase'e karşı açtığı davada, platformda menkul kıymet olarak işlem gören 13 küçük kripto para birimi belirlediği ve bunlar arasında SOL, ADA, MATIC, FIL ve SAND gibi coinlerin olduğu açıklandı.

Davanın duyurulmasının ardından Coinbase'in hisselerinde ise yüzde 12'lik bir düşüş yaşandı.

Coinbase CEO'su Brian Armstrong ise Bitcoin dışındaki tüm varlıkların menkul kıymet olduğuna inandıklarını ancak SEC’in bu sonuca nasıl varıldığını netleştirmediğini belirtti. Öte yandan Armstrong, SEC'in talebine uymanın bir emsal oluşturabileceğini ve bu talebin potansiyel olarak çoğu ABD merkezli kripto şirketini ülke dışında faaliyet göstermeye zorlayabileceğini ifade etti.

SEC, 6 Haziran’da Coinbase'e menkul kıymetler kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı. SEC Başkanı Gary Gensler yaptığı açıklamada, Coinbase'in menkul kıymet yasalarına tabi olmasına rağmen kanunsuz işlemler yaptığını belirtmişti.

İLGİLİ HABER SEC, Binance’in ardından Coinbase'e dava açtı SEC, Binance’in ardından kripto para borsası Coinbase'e Manhattan Federal Mahkemesi'nde dava açtı.
REKLAMI KAPAT X