Terra Kurucusu Do Kwon’a yönelik yeni gelişme LUNC fiyatını hareketlendirdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Terra Kurucusu Do Kwon’a yönelik yeni gelişme LUNC fiyatını hareketlendirdi
Doviz.com
05.06.2023 12:48

Mart ayında Karadağ’da tutuklanmasından bu yana tutuklu bulunan ve ayrıca sahte pasaport kullanmak suçlamasıyla yargılanan Terra kurucusu Do Kwon‘un kefalet talebi tekrar kabul edildi.

Coindesk’in haberine göre, mahkeme yaptığı açıklamada Do Kwon ile birlikte eski Terra yöneticisi Han Chang-joon‘un 400.000 euroluk (428.000 dolar) kefalet talebini yeniden kabul etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Podgorica Yüksek Mahkemesi 18 Mayıs 2023 tarihinde verdiği kararla Podgorica Savcılığının itirazını kabul etti ve Podgorica alt Mahkemesinin 12 Mayıs 2023 tarihinde kefaleti kabul ettiği kararını iptal etti.

Bu iptal kararından sonra alt mahkeme yaptığı yeniden değerlendirmede sahte belge kullanmak suçuyla yargılanan Kore vatandaşları Do Kwon ve Han Chang-joon’un 400.000 euroluk kefalet teklifini yeniden kabul etti. Mahkeme ayrıca kefaletle birlikte daireden çıkma yasağı da koydu.

Alt mahkeme yeniden karar verme sürecinde iptal kararındaki gerekçeleri dikkate alarak 02.06.2023 tarihinde yeniden karar verdi ve her iki sanık için de 400.000 Euro tutarındaki kefaleti kabul ettiğine dair yeni bir karar verdi.

Alt mahkeme bu kararı verirken, sanıkların mali durumlarına ilişkin olarak savunma avukatları tarafından sunulan delilleri, sanıklardan makul olarak şüphelenilen suçun ciddiyetini, kişisel ve ailevi durumlarının yanı sıra mali durumlarını da dikkate aldı.

Bu karara karşı da tarafların 3 gün içinde itiraz etme hakkı vardır.”

Mahkeme ayrıca davada Belçika’daki yetkililerin Kwon ve Han’ın ellerinde bulunan seyahat belgelerinin gerçekliğini doğrulamasını gerektirdiğine dikkat çekerek gerçekliği doğrulanamazsa sanıkların beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtti.

Terra kurucusu Kwon ve Han Chang-joon 16 Haziran’da tekrar mahkemeye çıkacak.

Mahkeme kararı sonrasında %35’lik yükseliş yaşayan LUNC ise dünkü kapanışın ardından kazançlarının önemli bir kısmını geri verdi.

Tıklayın: Güney Kore Terra (LUNA) çöküşüyle ilgili soruşturmaya Daniel Shin'i dahil etti

REKLAMI KAPAT X