VISA, İngiltere ve 40 APAC ülkesinde kripto kartlarını piyasaya sürecek

Okuma Süresi: 2 Dakika
VISA, İngiltere ve 40 APAC ülkesinde kripto kartlarını piyasaya sürecek
Doviz.com
16.02.2023 12:06

Önde gelen bir kripto ödeme platformu olan Wirex, İngiltere ve Asya-Pasifik (APAC) bölgesindeki ayak izini genişletmek için ödeme devi Visa ile uzun vadeli bir stratejik ortaklık kurduğunu açıkladı.

Kripto ödeme firması 13 Şubat'ta yaptığı basın açıklamasında, ortaklık kapsamında Wirex'in 40'tan fazla ülkede Bitcoin (BTC) gibi varlıklar için doğrudan kripto özellikli banka ve ön ödemeli kartlar çıkaracağını söyledi. 

Ortaklık, iki ülke arasında Avrupa, ABD ve APAC gibi önemli pazarlarda daha fazla işbirliğinin oluşturulmasını destekleyecek. 

Stratejistler, bu gelişmenin en büyük müşteri tabanı İngiltere olan ve APAC'da hızlı bir büyüme gösteren, dünya çapında beş milyondan fazla müşteriye sahip Wirex için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtiyor. Buna göre, kurulan bu ortaklıkla daha fazla insanın kripto para sektörüne erişimini de imkan tanınacak.

Wirex APAC Bölge Genel Müdürü Svyatoslav Garal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Visa, dijital para birimlerini banka ve tüccar ağımıza bağlayarak tüketicilere daha fazla ödeme seçeneği sunmak istiyor. Wirex'in Asya Pasifik'e odaklanmasından ve insanların kripto bakiyelerini bölgede Visa kabul eden milyonlarca iş yerinde harcamalarını kolay ve sorunsuz hale getirmesinden heyecan duyuyoruz." dedi. 

Garal ayrıca Visa'nın emniyet, güvenlik ve yenilikçiliğinin şirketin yeni nesil bir uygulama ve kart geliştirmeye devam etmesine yardımcı olacağına da dikkat çekti.

Visa son olarak, firmanın kripto cüzdanları ve metaverse için ticari marka başvurusunda bulunmasının ardından çeşitli ürünler piyasaya sürmeyi planlayarak kripto alanına giriş yapmıştı.

Buna göre Visa, kripto sektörünün gelişimine aktif olarak katkıda bulunmak amacıyla otomatik ödeme hizmetlerinin Ethereum ağının kullanarak gerçekleştirilmesi üzerine çalışıyordu.

Şirket aynı zamanda 2022 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) limiti olmayan bir Bitcoin kartı piyasaya sürmüş ve 40 ülkede kripto destekli banka kartları sunmak için şu anda çökmüş olan FTX kripto borsası ile ortaklık kurmuştu.

REKLAMI KAPAT X