"Yarılanma işlemi, Bitcoin'i 50 bin dolar seviyesine taşıyabilir"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
24.04.2023 15:31

Son günlerde yaşadığı geri çekilme dışında 2023 yılının başından bu yana sergilediği yükseliş ile dikkatleri üzerine çeken Bitcoin'in, kripto paraların arzını düşüren "yarılanma (halving)" işlemiyle değerini 50 bin dolar seviyesinin üzerine taşıyabileceği iddia edildi.

Bloomberg Intelligence ve Matrixport'un analizlerine göre, 31 Aralık 2022'den beri yüzde 67'lik yükseliş gösteren Bitcoin, yakaladığı çıkışın hemen öncesinde yaşamış olduğu değer kaybını tersine çevirdi.

30 bin dolar seviyesini direnç seviyesi olarak nitelendiren analistlere göre ise yarılanma işlemiyle birlikte Bitcoin, değerini en az yüzde 81 oranında arttırarak halihazırdaki eşiği aşma potansiyeline sahip görüldü.

4 yılda bir gerçekleşen yarılanma işlemi ise Nisan 2024 içerisinde tekrardan uygulanacak ve Bitcoin arzını 21 milyon token miktarıyla kısıtlayacak.

Bitcoin, gerçekleşen son üç yarılanma işleminin ardından her seferinde rekor değerlere ulaşmıştı.

Bloomberg Intelligence Analisti Jamie Douglas Coutts ise yaklaşan yarılanmanın, önceki döngüler ışığında yüzde 50 oranında fiyatlanmış durumda olduğunu belirtti.

Buna göre Coutts, Bitcoin’in Nisan 2024’e kadar 50 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor.

“Bitcoin döngüleri, yarılanmadan yaklaşık 12-18 ay önce dip yapıyor” diyen Coutts, mevcut döngü yapısının geçmiştekilerle benzerlik gösterdiğini de belirtiyor.

Matrixport Araştırma Direktörü Markus Thielen ise Bitcoin’in Nisan 2024’e kadar 65 bin 623 dolar civarında olacağını öngördüğünü paylaştı.

Tıklayın: “Bitcoin’de 6 haneli rakamlar sürpriz olmaz”

REKLAMI KAPAT X