Yuga Labs, 300 parçalık Bitcoin NFT koleksiyonu için teklifleri açtı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yuga Labs, 300 parçalık Bitcoin NFT koleksiyonu için teklifleri açtı
Doviz.com
06.03.2023 16:12

Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT'lerinin arkasındaki firma, pazartesi sabahı erken saatlerde TwelveFold adlı 300 parçalık Bitcoin NFT koleksiyonu için teklifleri açtı.

Ethereum tabanlı NFT'lerin aksine, Yuga Labs'ın sunduğu NFT'leri satın almak için açık bir pazar yeri bulunmazken; mevcut açık artırma süreci, Bitcoin Ordinals'ın mucidi Casey Rodamor da dahil olmak üzere bazı kullanıcılardan eleştiri aldı.

Buna göre mevcut açık artırma süreci, ilgilenen TwelveFold alıcılarının tekliflerini vermek için Bitcoin'inlerini bir Yuga Labs depozito adresine transfer etmelerini gerektiriyor. Şirket daha sonra açık artırma sona erene kadar kullanıcıların Bitcoin'lerini saklarken, teklifin başarısız olması durumunda, fonlar iade etmeyi planlıyor.

Bitcoin Ordinals kullanıcıları ise Yuga'nın böyle bir açık artırma düzenleyerek imajına zarar verdiğini düşünüyor.

Eleştirinin temel sebebi ise başarısız teklifleri geri gönderme vaadiyle teklif sahiplerinin Bitcoin'lerine el koyuluyor olması. Bu durumun ise güvenlik noktasında sorun yaratmayacağını belirten analistler, ancak böyle bir modelin dolandırıcıların arzu ettiği bir durum olduğunu ve güvenilir piyasa oyuncularının daha iyi örnek oluşturması gerektiğini vurguladı.

Ordinals yazılarının arkasındaki isim Casey Rodamor ise bu düzenin sürdürülmesi halinde Yuga Labs ile tüm bağlarını kesmeyi düşünebileceğini, çünkü bunun diğer firmaların da bu yola teşvik edilebileceğini aktardı.

REKLAMI KAPAT X