ABD’de istihdam verileri açıklandı: Ons altın 2 bin dolara tırmandı!

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD’de istihdam verileri açıklandı: Ons altın 2 bin dolara tırmandı!
Doviz.com
03.11.2023 15:32

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre ülkede tarım dışı istihdam ekimde piyasa beklentilerinin oldukça altında kaldı.

ABD Çalışma Bakanlığı ekim ayına ilişkin istihdam verilerini yayımladı.

Buna göre piyasa beklentisi 180 bin seviyesinde olan tarım dışı istihdam 150 bin seviyesinde gerçekleşti.

Ekim ayında ülkede işsizlik oranı ise yüzde 3,9 olurken, piyasanın işsizlik beklentisi ise yüzde 3,8 seviyesindeydi. Ülkede eylül ayında da işsizlik oranı yüzde 3,8 seviyesinde gerçekleşmişti.

Fed'in enflasyon göstergeleri açısından kritik öneme sahip ortalama saatlik kazançlardaki artış ise yıllık bazda beklentileri aştı.

Buna göre, yıllık bazda ortalama saatlik kazançlardaki artış beklentisi yüzde 4 olurken, ortalama saatlik kazançlardaki artış yüzde 4,1 seviyesinde gerçekleşti.

Ekim ayında ortalama saatlik kazançlar bir önceki aya göre aylık bazda ise yüzde 0,2 artış gösterdi. Bu veriye ilişkin beklenti ise yüzde 0,3 olarak belirlenmişti.

ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası ons altın ise 1987 dolardan 2 bin dolar seviyesine kadar yükseldi.

Öncü göstergeler de istihdamda zayıflık sinyali vermişti

İstihdam verileri için öncü göstergelerden biri olan ADP verisi, ABD’de şirketlerin ekim ayında 113 bin ile 130 bin seviyesindeki beklentinin altında istihdam yarattıklarını ortaya koymuştu.

İLGİLİ HABER ABD'de öncü istihdam verisi tahminlerin altında kaldı ABD'de 25 milyondan fazla çalışanın bordro bilgileri üzerinden hesaplanan ve tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdamı, piyasa tahminlerinin altında kaldı.

Haftalık işsizlik maaşına başvurular ise ekim ayında 217 bin ile tahminlerin biraz üzerinde artarken, devam eden işsizlik maaşı başvuruları art arda altıncı haftada yükselmişti.

Bu da işini kaybedenlerin yeni iş bulmakta daha fazla zorluk yaşamaya başladığına işaret etmişti.

İLGİLİ HABER ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunan kişi sayısı 217 bin ile piyasa beklentilerinin üzerine çıktı.
REKLAMI KAPAT X