Altın fiyatları yönünü tekrar yukarı çevirdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları yönünü tekrar yukarı çevirdi
Doviz.com
09.05.2023 09:49

Altın fiyatları, Fed'in izleyebileceği para politikasına yönelik ipuçları için yatırımcıların ABD enflasyon verilerine odaklandığı bir dönemde yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Buna göre, ons altın TSİ 09.45 itibarıyla 2.024,26 dolardan işlem görürken, gram altın 1.269,81 lira seviyesinden fiyatlandı.

Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı da 1.391,14 liradan işlem gördü. 

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri ise çarşamba günü TSİ 15.30'da açıklanacak.

Ancak, Kedia Commodities Direktörü Ajay Kedia, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, enflasyon raporunun beklenenden sıcak gelmesi ve haziran ayında Fed'in yeni bir faiz artırımına gideceği endişelerini körüklemesi durumunda altın fiyatlarının önce 1.950 daha sonra 1.920 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini söyledi.

Külçe altın enflasyondan korunma aracı olarak görülürken, yüksek faizler ise sabit getirisi olmayan altının cazibesini azaltma eğiliminde bulunuyor.

ABD’de açıklanan son verilere göre ise ABD'li tüketicilerin enflasyon beklentileri nisan ayında 0,3 puan gerilemeyle yüzde 4,4'e indi.

Bununla birlikte, yatırımcılar şu anda ABD Merkez Bankası’nın haziran ayında faiz oranlarını mevcut seviyesinde tutma olasılığını %91,5 olarak fiyatlıyor.

Piyasa katılımcıları ekonomik verilerin yanında ayrıca ABD bankacılık sektörü ve borç tavanına ilişkin gelişmeleri de takip ediyor.

Kedia ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bankacılık sektöründe daha fazla stres olduğuna dair haberlerin gelmesi durumunda altının 2.100 dolar seviyesine doğru hareket edebileceğini belirtti.

Hazine Bakanı Janet Yellen ise pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kongre'nin 31,4 trilyon dolarlık federal borç limitini yükseltmemesinin ABD ekonomisine büyük bir darbe vuracağını ve dünyanın rezerv para birimi olan doları zayıflatabileceğini söyledi.

Tıklayın: Belirsizliğin ‘altın’ dönemi: 2023 Genel seçimleri, enflasyon rakamları

REKLAMI KAPAT X