Altın fiyatlarında çifte rekor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatlarında çifte rekor
Doviz.com
17.07.2024 09:15

Ons altın ve gram altın, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesi üzerine sabah saatlerinde rekor tazeledi.

Fed’in politika faizlerini yakın zamanda indirmeye başlayacağına ilişkin tahminler varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini belirtmesi, para piyasalarındaki fiyatlamaların netleşmesine neden olurken, yıl sonuna kadar Bankanın en az 2 kez faiz indireceğine kesin gözüyle bakılmaya başlandı.

Powell, Washington Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, bu yılın ikinci çeyreğindeki 3 verinin enflasyonun yüzde 2'ye düştüğüne dair "güveni biraz artırdığını" ifade etmişti.

İLGİLİ HABER Fed Başkanı Powell: Son enflasyon verilerinde ilerleme var Fed Başkanı Jerome Powell, bu yılın ikinci çeyreğindeki enflasyon verilerinde ilerleme olduğunu söyledi.

ABD'de enflasyonun haziran ayında belirgin bir şekilde zayıflamasının ve Powell'ın "güvercin" değerlendirmesinin ardından dün rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları bugün erken saatlerde rekorunu tazeledi.

Buna göre altının ons fiyatı TSİ 5.05'te 2 bin 482 dolara çıkarken, gram altın ise aynı dakikalar itibarıyla 2 bin 639 lirayı test etti. Bu iki rakam ise ons altın ve gram altında yeni rekor seviyelere ulaşıldığını gösterdi.

Bu seviyelerin ardından son 24 saatte ons altın sınırlı bir geri çekilmeyle 2 bin 466 dolardan, gram altın ise sınırlı bir artışla 2 bin 622 liradan işlem görüyor.

Öte yandan, altının ons fiyatı bu yılın başlarında merkez bankalarından gelen taleple tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmış, daha uzun süre yüksek faiz oranları beklentisinin yatırımcıların değerli metale olan ilgisini azaltmasıyla geri çekilmişti.

En büyük altın alıcılarından biri olan Çin Merkez Bankasının ise mayıs ayının ardından haziran ayında da altın alımı yapmadığı bildirilmişti.

İLGİLİ HABER Çin Merkez Bankası, haziran ayında da altın alımı yapmadı Çin Merkez Bankası, mayıs ayının ardından haziran ayında da altın alımı yapmadı. Böylece banka 18 aylık alım serisinin ardından 2 ay boyunca altın alımı yapmamış oldu.
REKLAMI KAPAT X