Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi?
Doviz.com
27.02.2024 15:31

Altın fiyatları, bu hafta ABD'de açıklanacak olan veriler öncesinde güçlü duruşunu koruyor. Peki, yükselişin devamına yönelik uzmanlar ne söylüyor? İşte detaylar..

UBS analisti Giovanni Staunovo, altın fiyatlarında küresel çapta dolarda yaşanan zayıflamadan kaynaklanan mütevazı bir yükseliş olduğunu belirterek, “Güçlü fiziki talep ve merkez bankası alımları altını ons başına 2.000 doların üzerinde tutuyor." dedi.

İLGİLİ HABER Rusya ve Çin’den dolarsızlaşma için yeni adım Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Çin ile yuan krediler konusunda görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) ne zaman faiz indirimine başlayacağına yönelik belirsizliklerin de varlık fiyatlamalarını zorlaştırdığını ifade eden Staunova, hafta boyunca ülkede açıklanacak makroekonomik verilerin altın fiyatlarında oynaklığı artırabileceği söyledi.

ABD'de yarın açıklanacak büyüme verileri öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını da aktaran Staunova, Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yatırımcıların odağında olduğunu belirtti.

CME FedWatch aracına göre piyasalar ise bu belirsizliğin ortasında Fed'in haziran ayında faiz indirimine gitme ihtimalini %53 olarak fiyatladı.

Kaynak: CME Fedwatch

Gram altında yeni rekor denemesi

Yatırımcıların bu bekleyişinin ortasında ılımlı bir yükselişle 2037 dolardan gören ons altın ve 31,14 liraya çıkan dolar/TL'nin desteğiyle gram altın ise şu dakikalarda yüzde 0,45 primle 2041 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 465 liradan, Cumhuriyet altını 14 bin 258 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatındaki azalışa karşın dolar kurundaki yükselişle yatay bir seyir izleyen gram altın, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 2 bin 32 liradan tamamlamıştı.

Altında takip edilen seviyeler

Piyasalardaki hareketlilik sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın fiyatları tarafındaki beklentilerini paylaşarak altın için takip ettiği aralığı duyurdu.

Memiş, konuyla ilgili paylaşımında şunları söyledi:

“Bu hafta özelinde ons altında 2000 dolar destek seviyesi, yukarıda 2050 dolar direnç seviyesi yani bu hafta 2000-2050 dolar aralığını takip edeceğimi belirtmek isterim.

Gram altın fiyatı iç piyasada 2035 lira seviyesinde serbest piyasalarda ise 2105-2115 TL seviyesinde. Geçen hafta altın gram fiyatı 2128 lira seviyesinden haftayı tamamlamıştı.

Özellikle gram altın tarafında önümüzdeki haftalarda bi geri çekilme beklediğimi ifade ettim. Kısmi olarak geri çekilebilir ondan sonra tekrar hem ons altında hem gram altında yukarı yönlü hareketler göreceğiz. Altında şu anda bir çıkış pozisyonu yok."

İLGİLİ HABER Commerzbank altın fiyatlarına ilişkin tahminini düşürdü Alman Commerzbank, haftayı kazançla kapatmaya hazırlanan altına ilişkin tahminini düşürdüğünü duyurdu.
REKLAMI KAPAT X