Ons altın yükselişini dördüncü güne taşıdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ons altın yükselişini dördüncü güne taşıdı
Doviz.com
04.07.2023 15:21

Altın fiyatları, ABD'den gelen son zayıf ekonomik verilerin ardından bazı yatırımcıların Fed'in faiz artırımında beklendiği kadar şahin olunmayacağını düşünmesiyle salı günü yükselişini dördüncü güne taşıdı. Ons altındaki yükselişin desteğiyle gram altın ise rekor serisini sürdürdü.

Buna göre, ons altın ons başına 1.929 dolar seviyesinden işlem görürken; gram altın ise 1.616 TL’ye kadar yükselerek yeni tarihi zirvesine ulaştı.

UBS analisti Giovanni Staunovo, pazartesi günü açıklanan PMI'lar da dahil olmak üzere beklenenden zayıf gelen ABD ekonomik verilerinin altını desteklediğini belirtti.

Ayrıca ABD-Çin ticaret savaşında yeni gelişmeler yaşandı ve Pekin yarı iletkenler, elektrikli araçlar ve yüksek teknoloji endüstrilerinde kullanılan bazı metallerin ihracatını kısıtladı.

Bu gelişme ise jeopolitik riskleri artırarak ons altının yükselişine destek oldu.

İLGİLİ HABER Çip savaşlarında son durum: Çin, ihracata kısıtlama getirmeye hazırlanıyor ABD ile Çin arasında yüksek teknolojili mikro çiplere erişim konusundaki anlaşmazlık devam ederken; Çin Ticaret Bakanlığı, mikro çip üretiminde kullanılan bazı metallerin ihracatının kontrole alınacağını duyurdu.

Ancak Staunovo, Fed'in çarşamba günkü haziran toplantısının tutanaklarının "Jerome Powell'ın son ifadesine paralel olarak şahin tonda olabileceği" uyarısında bulundu.

Bu sebeple yatırımcılar, cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin yanında çarşamba günü yayımlanacak toplantı tutanaklarını beklemeye başladı.

CME'nin Fedwatch aracına göre bu bekleyiş döneminde piyasalar ayrıca temmuz ayında 25 baz puanlık bir faiz artışına %90 ihtimal vermeye başladı.

İLGİLİ ANALİZ Ons altındaki tepki yükselişleri kalıcı olabilecek mi? Haziran ayını ons altın 1919,52 USD, gram altın ise 1607,58 TL seviyesinden kapattıktan sonra, önemli destek bölgelerin altında seyreden ons altındaki tepki yükselişlerinin kalıcı olup olamayacağı bu ayın en önemli soru işareti olarak karşımızda durmaktadır.
REKLAMI KAPAT X