Amazon piyasa değerindeki düşüşle tarihe geçti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Amazon piyasa değerindeki düşüşle tarihe geçti
Doviz.com
10.11.2022 15:51

Amazon, 1 trilyon doların üzerinde değer kaybederek, bu seviyede düşüş yaşayan ilk halka açık şirket olarak tarihe geçti.

Dünyanın en büyük online perakende firmasının hisse fiyatı, çarşamba günü %4,3 düşüşle 86,14 dolardan kapandı ve şirketin piyasa değeri yaklaşık 879 milyar dolara geriledi.

Böylelikle, hisse senedi yalnızca bu yıl değerinin yaklaşık %48'ini kaybetti ve şirketin piyasa değerinin neredeyse 1,9 trilyon dolara ulaştığı Temmuz 2021'den sonra yaklaşık 1 trilyon dolar değer kaybı yaşadı.

Amazon'un piyasa değeri, şirketin üçüncü çeyrek bilançosunu açıklamasının ardından ve şirketin şimdiye kadarki en yavaş dördüncü çeyrek büyümesinin beklenmesinden sonra, 1 Kasım'da 1 trilyon dolar sınırının altına düşerek 31 yılın en düşük seviyesine gelmişti.

Ayrıca teknoloji sektöründe para kaybeden sadece Amazon olmadı. Gelirlerine göre ABD'nin ilk beş teknoloji şirketi, artan enflasyon ve makroekonomik koşullar sebebiyle bu yıl toplam 4 trilyon dolara yakın değer kaybetti.

Amazon CFO'su Brian Olsavsky, 27 Ekim'de gazetecilere yaptığı bir açıklamada, "Her yerde, insanların bütçelerini sıktığına dair işaretler görüyoruz. Enflasyon küresel olarak hala yüksek kalmaya devam ediyor." dedi.

Olsavsky ayrıca, "Çoğu şirket gibi biz de daha yavaş bir büyüme dönemine hazırlanıyoruz." ifadesini kullandı.

Amazon'un hisse fiyatındaki düşüş Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un kişisel servetini de azalttı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin dördüncü kişisi olan Bezos, 2022 yılına 192,5 milyar dolarla başladıktan sonra mevcut serveti 113 milyar dolara indi.

Etiketler: AMZN Jeff Bezos
REKLAMI KAPAT X