Borsa İstanbul'da bankacılık rallisi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa İstanbul'da bankacılık rallisi
Doviz.com
11.05.2023 14:42

Borsa İstanbul, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından bankacılık endeksinin öncülüğünde yüzde 6 prim yaptı.

Türkiye'de seçimlere sayılı günler kalırken, Borsa tarafında bankacılık öncülüğündeki ralli dikkat çekti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle borsa hızla yükseldi. 

İnce'nin konuşmasından önce saat 14.00'te 4630 puan seviyesinde olan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, 4750 puan direncine kadar yükseldi.

BIST 100'deki yükseliş ise böylelikle günlük bazda yüzde 6'yı, bankacılık endeksindeki günlük yükseliş ise yüzde 9'u aştı.

Buna göre, Halkbank hisselerindeki yükseliş yüzde 10 olurken, İş Bankası hisselerinde ise günlük artış yüzde 10'a yaklaştı.

Halkbank ve İş Bankası ile birlikte Koç Holding, Yapı Kredi, Akbank, Garanti BBVA ve Doğan Holding'te de yoğun alımlar dikkat çekti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise bugün yaptığı basın toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. Ne cumhur ne millet tek yol memleket dedim. Atatürk'ün yolundan dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde, seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum, cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum."

Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayan İnce, cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi destekleyeceğini ise henüz duyurmadı.

Ancak bu gelişmenin seçimin ilk turda tamamlanmasına destek olacağına yönelik beklentiyle Türkiye'nin risk primi de 487 baz puana kadar çekildi.

Tıklayın: Borsa İstanbul’da sert yükseliş: Muharrem İnce adaylıktan mı çekilecek?

REKLAMI KAPAT X