Borsa İstanbul'da düşüş hızlandı: Kayıp %4'e yaklaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa İstanbul'da düşüş hızlandı: Kayıp %4'e yaklaştı
Doviz.com
07.02.2023 10:22

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketinde ikinci gününü yaşarken Borsa İstanbul ise yeni güne sınırlı değer kaybıyla başladıktan sonra düşüşünü hızlandırdı.

Borsa İstanbul, haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0,53 oranında düşüşle, 4 bin 903 puandan başlarken; BIST 100 endeksindeki kayıplar gün içerisinde yüzde 4'e yaklaştı. Endeks gün içinde 4 bin 745 puana kadar gerilerken, gün içerisinde en yüksek ise 4 bin 903 seviyesi görüldü.

BIST 100 endeksi, saat 10:20 itibarıyla yüzde 3,24 oranında düşüşle 4 bin 770 puandan işlem görüyor.

Dün Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oldukça düşük işlem hacminin gerçekleştiği BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,35 değer kaybıyla 4 bin 930 puandan tamamlamıştı.

Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5 bin 100 ve 5 bin 150 seviyelerinin direnç, 4 bin 750 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor. Analistler ayrıca küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin artan belirsizliklerle yön arayışının devam ettiğini belirterek, bugün gözlerin Fed Başkanı Jerome Powell'ın Washington Ekonomi Kulübü'ndeki münazarada yapacağı konuşmaya çevrildiğini söyledi.

Depo şartı kaldırıldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), dün akşam saatlerinde yeni ilke kararlarını duyurdu. Buna göre SPK tarfından, deprem bölgesinde bulunan müşterilerin kredili işlemler, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VİOP) ve kaldıraçlı işlemlerine esneklik getirilirken, açığa satış yasağının devam edeceğini, satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulamasının ise sonlandırıldığını duyurdu.

Rubenis Tekstil işlem görmeye başladı

Dün, deprem bölgesinde bulunan 8 şirketin işlem sıraları durdurulmuş, seans içerisinde SASA, Bossa ve Sanko’nun hisseleri yeniden işlem görmeye başlamıştı. Bugün de Borsa’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Rubenis Tekstil’in (RUBNS) işlem sırasının açıldığı duyuruldu.

REKLAMI KAPAT X