Dofer Yapı halka arzında talep toplama başladı: DOFER kaç lot verir?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dofer Yapı halka arzında talep toplama başladı: DOFER kaç lot verir?
Doviz.com
10.10.2023 11:14

Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi halka arzında talep toplama başladı. Peki, DOFER halka arzı kaç gün sürecek, bireysel yatırımcıya kaç lot verecek? İşte halka arz hakkında tüm merak edilenler..

Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi halka arzında talep toplama bugün itibarıyla başladı. Buna göre Dofer Yapı hisseleri Borsa İstanbul’da DOFER kodu ile işlem görecek.

Yatırımcılar Dofer Yapı halka arzında 17,11 fiyattan hisse alımı yapabilecek.

Dofer Yapı halka arzında talep toplama ise yarın sona erecek. Buna göre DOFER paylarında talep toplama süresi 2 gün olacak.

Halka arza katılım durumuna göre ise şu miktarlarda hisse dağıtımı yapılması bekleniyor:

2 milyon katılımcı: 9 lot (154 TL)

2,3 milyon katılımcı: 8 lot (137 TL)

2,5 milyon katılımcı: 7 lot (120 TL)

2,8 milyon katılımcı: 6 lot (103 TL)

3,3 milyon katılımcı: 5 lot (86 TL)

3,8 milyon katılımcı: 4 lot (68 TL)

Rakamlar ise katılımcı sayısının artması ya da azalmasına göre değişim gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, katılımcı sayıları üzerinden yapılan bu hesaplamalarda katılımcıların tamamının en az tahmindeki kadar hisse talep ediyor olmasıdır. Şayet katılımcıların belli bir kısmı daha az talep girmişlerse bu tahminler geçerliliğini yitirecek ve katılımcı sayısı aynı olsa da çok daha yüksek tutarlarda dağıtım olabilecektir. Yatırımcıların bu durumu dikkate alarak talep girişi yapmaları faydalı olacaktır.

Dofer Yapı Malzemeleri paylarının katılım endeksine uygun olduğu belirtilirken, payların tamamının satılmasının ardından şirketin halka arz büyüklüğü yaklaşık 290 milyon TL olacak.

İLGİLİ HABER SPK onayladı: 3 şirket daha borsaya katılıyor Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteninde üç şirketin daha ilk halka arzına onay verdiğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X