İTO Başkanı Avdagiç: Borsaya çok hızlı bir giriş bekliyoruz

Okuma Süresi: 2 Dakika
İTO Başkanı Avdagiç: Borsaya çok hızlı bir giriş bekliyoruz
Doviz.com
19.06.2023 12:02

İTO Başkanı Avdagiç, yeni ekonomi yönetiminin beğenildiğini ifade ederek, ‘‘Mehmet Şimşek Bey ve ekibinin oluşturacağı yeni ekonomik denge paketiyle önümüzdeki günlerde borsaya çok hızlı bir giriş öngörüyoruz’’ dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, Hürriyet'e yaptığı açıklamalarda, Türkiye'deki seçimlerin yurt dışında da merakla takip edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Seçimin hemen ardından ekonomi adına pozitif sinyaller geldi. Dost ülkelerin yatırım iştahı arttı. Yabancı yatırımcının önce borsaya ve iç borçlanma senetlerine sonra doğrudan yatırıma gelmesini bekliyoruz. Borsada sektör ayrımı yapmaksızın Türkiye’deki birçok şirketin değeri göre çok cazip bir noktada. Makro dengeler yabancı yatırımcı açısından beklentilere uygun hale gelirse borsaya çok hızlı bir giriş olacağını öngörüyoruz.’’

Döviz kurlarına ilişkin de konuşan Avdagiç, "Kurun, biraz daha bu düzeltme hareketini devam ettirip makul bir yere oturması, ihracatçının üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Aynı zamanda tüketimi körükleyen ithalat artışını da frenleyecektir" ifadelerini kullandı.

Avdagiç, yeni ekonomi yönetiminin beğenildiğine de dikkat çekerek, "Mehmet Bey’in gelmesiyle hem yurt içinde hem yurt dışında olumlu bir algı oluştu. Sadece Mehmet Şimşek Bey değil, kabinenin tamamı çok olumlu karşılandı. Merkez Bankası Başkanımız da bu etkiyi perçinledi" değerlendirmesinde bulundu.

Borsa İstanbul yeni haftaya hareketli başladı

Cuma günü düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi ise geçtiğimiz haftayı yüzde 0,36 değer kaybederek 5.475,48 puandan tamamlamıştı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yeni haftaya ise yüzde 0,18 yükselişle 5.485,47 puandan başladı.

Ancak açılış sonrasında gelen satışlarla BIST 100 endeksi saat 11.45 itibarıyla %1,84 kayıpla 5.374 seviyesine kadar geriledi.

Analistler de BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5.350 seviyesinin destek, 5.500 ve 5.600 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu belirtti.

Tıklayın: Piyasalarda gözler TCMB'de

REKLAMI KAPAT X