Bloomberg yazdı: Türkiye Varlık Fonu'ndan 3 yıl sonra Eurobond planı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg yazdı: Türkiye Varlık Fonu'ndan 3 yıl sonra Eurobond planı
Doviz.com
02.02.2024 12:31

Bloomberg'de yer alan habere göre Türkiye Varlık Fonu, üç yıldan fazla bir sürenin ardından Eurobond ihracına çıkmayı planlıyor.

Bloomberg haber ajansının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre TVF olarak bilinen Türkiye Varlık Fonu, olumsuz piyasa koşulları nedeniyle benzer planlarını rafa kaldırmak zorunda kalmasının üzerinden üç yıldan fazla bir süre geçtikten sonra, yakında ilk Eurobond satışını gerçekleştirmeyi düşünüyor.

TVF’nin ihracın zamanlamasını ve büyüklüğünü araştırmak için yatırım bankalarıyla görüşmeler yaptığını söyleyen kaynaklar, planlar henüz kamuoyuna açıklanmadığı için isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Türkiye Varlık Fonu ise yorum taleplerini reddetti.

TVF, 2020'deki ilk satış girişiminde, zayıf talebin getirileri artıracağı endişesiyle süreci ertelemişti. O dönemde fon, aralarında BofA Securities, Citigroup Inc, HSBC Holdings Plc ve Industrial & Commercial Bank of China Ltd'nin de bulunduğu bankaları beş yıl vadeli döviz tahvili için ortak talep toplayıcılar olarak görevlendirmişti.

İLGİLİ MAKALE Eurobond Nedir? Eurobond Nedir?
İLGİLİ HABER Dünyanın en büyük varlık fonları açıklandı: Türkiye Varlık Fonu kaçıncı sırada yer aldı? Global SWF tarafından paylaşılan 2023 Küresel Varlık Fonları raporuna göre dünyanın en büyük varlık fonları Çin, Norveç ve BAE'ye ait fonlar oldu. Türkiye Varlık Fonu ise listenin 48. sırasında kendisine yer buldu.
İLGİLİ HABER Norveç Varlık Fonu, Türkiye'de hangi hisselere yatırım yaptı? Norveç Varlık Fonu, Türkiye'deki şirketlere 1,3 milyar dolarlık yatırım yaptı. Peki, fonun Türkiye'de yatırım yaptığı hisse senetleri hangileri oldu? İşte detaylar...
REKLAMI KAPAT X