DMM'den "Dolar, iki hafta sonra 40 lira olacak" iddialarına yanıt

Okuma Süresi: 1 Dakika
DMM'den
Doviz.com
17.03.2024 11:50

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, doların iki hafta içinde 40 TL'ye ulaşacağına yönelik kamuoyuna yansıyan iddiaları yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak" ile "Merkez Bankası'nın raporu sızdı" iddialarına yanıt verildi.

İddialara konu olan herhangi bir raporun olmadığı kaydedilen açıklamada, asılsız haberlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın her ay yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin manipülatif şekilde kullanıldığı belirtildi.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası, dolar ve enflasyonda yıl sonuna ilişkin tahminleri açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu dolar kuru tahmini 40,53 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,19 oldu.

Açıklamada ayrıca, söz konusu ankette, mart sonu dolar kur beklentisinin 32 lira 63 kuruş olduğu, piyasa bozucu bu bilinçli eylemden dolayı halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymaktan suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

Kaynak: DMM

İLGİLİ HABER "Kura müdahale edilecek" iddialarına yalanlama Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X