Faiz kararına piyasalar nasıl tepki verdi?: Dolar, altın ve borsada ilk rakamlar

Okuma Süresi: 1 Dakika
Faiz kararına piyasalar nasıl tepki verdi?: Dolar, altın ve borsada ilk rakamlar
Doviz.com
23.05.2024 14:19

Merkez Bankası, mayıs ayı toplantısında faizleri sabit bırakma kararı aldı. Peki, piyasalar bu kararı nasıl fiyatladı? İşte dolar altın ve borsada ilk rakamlar..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) mayıs ayına ilişkin faiz kararını açıkladı.

Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen yılın beşinci toplantısında kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

Piyasaların beklentisi de TCMB'nin faizleri sabit bırakacağı yönündeydi.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası, mayıs ayı PPK toplantısının ardından faiz kararını açıkladı.

Piyasaların tepkisi sınırlı kaldı

Günlerdir merakla beklenen kararın beklentiler dahilinde açıklanması sonrası piyasaların tepkisi ise sınırlı kaldı. Merkez’in kararı öncesi 32,21 seviyesinden işlem gören dolar kuru, karardan sonra hafif bir gerileme ile 32,19 liraya indi.

Euro kuru ise faiz kararının açıklanmasından önce 35,03 seviyesinden işlem görürken kararın ardından hafif bir gerilemeyle 35 liraya geriledi.

Değerli metal cephesinde de döviz kurlarına benzer sınırlı geri çekilmeler yaşandı. Buna göre geçtiğimiz haftalarda 2550 TL’nin üzerini test eden gram altın, karar öncesinde 2454 liradan fiyatlanırken karar sonrasında 2450 liraya indi.

Karardan önce 10908 seviyesinden işlem gören BIST 100 endeksi ise kararın ardından 10915 puana çıktı.

İLGİLİ HABER Faiz kararı borsayı nasıl etkiler? Merkez Bankası’nın bugünkü faiz kararı öncesinde Yatırım Finansman Direktörü Dr. Nuri Sevgen, paranın daha da sıkılaştırılacağına dair çok katı bir mesaj çıkmadığı durumda, piyasanın yukarı devam etmesini beklediklerini söyledi.
İLGİLİ HABER TCMB, faiz kararı sonrası PPK karar metnini yayımladı Merkez Bankası, politika faizini sabit bıraktığı mayıs ayı toplantısına ilişkin PPK karar metnini yayımladı. İşte metinde yer alan detaylar..
REKLAMI KAPAT X