Morgan Stanley dolar/TL’de hedefini düşürdü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Morgan Stanley dolar/TL’de hedefini düşürdü
Doviz.com
23.10.2024 10:56

TCMB'nin enflasyonu düşürmeye odaklanmasının TL'yi desteklediğini belirten Morgan Stanley, 2025 sonuna ilişkin dolar/TL tahminini aşağı çekti.

Morgan Stanley “Bekleme Oyunu” isimli yayımladığı raporda, Türkiye’ye ilişkin Dolar/TL ve faiz tahminini paylaştı.

Morgan Stanley, yayımladığı raporda, “Görüşümüze göre, Türkiye'de TCMB'nin enflasyonu düşürmeye odaklanmaya devam etmesi TL’yi destekliyor.” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Türk bankacılık sektörünün analiz edildiği raporda 45 lira olarak belirlenen 2025 sonu dolar/TL tahmini 43 liraya indirildi.

Raporda TCMB'nin para politikası patikasına ilişkin değerlendirmeler de yer aldı. Morgan Stanley analistleri konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“2025’in ilk yarısında daha yavaş bir TCMB faiz indirimi yolu tahminimiz göz önüne alındığında, para biriminin tahvillerden daha cazip olduğuna inanmaya devam ediyoruz.

Uzun TL pozisyonları, yatırımcılara yıl başından bu yana dolara göre yaklaşık yüzde 25 getiri sağladı.

Önümüzdeki haftalarda daha zayıf bir euro riski göz önüne alındığında, TL pozisyonlarını euro cinsinden finanse etmenin kısa vadede daha fazla getiri sağlayabileceğine inanıyoruz.

İLGİLİ HABER Euro ve dolar yeniden eşitlenir mi? Piyasa aktörleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yılın üçüncü faiz indirimini gerçekleştirmesinin ardından Donald Trump'ın tarifeler konusundaki çıkışının da etkisiyle euro ve doların eşitlenmesi ihtimalinin yeniden masaya geldiğini bildirdi.

Gevşeme tahmini

TCMB'nin piyasadan daha yavaş bir hızda gevşemesini bekliyoruz.

Türkiye'de sanayi sektöründe, yatırım eğilimlerinde ve hane halkı ile firmaların kredi riski göstergelerinde daha zayıf aktivite belirtileri var, ancak tüketim eğilimleri dirençli kalmaya devam ediyor. Daha zayıf aktivitenin yatırımcılar için ekonomiyi desteklemek için politika eylemi yapılıp yapılamayacağı konusunda soru işaretleri yaratabileceğine inanıyoruz.”

REKLAMI KAPAT X