Serbest piyasa döviz açılış fiyatları - (15 Haziran 2023 / Perşembe)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Serbest piyasa döviz açılış fiyatları - (15 Haziran 2023 / Perşembe)
Doviz.com
15.06.2023 09:07

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yükselişine hız kazandıran dolar ve euro kuru, perşembe gününe nispeten sakin bir başlangıç yaptı.

Buna göre, Dolar/TL dünü 23,56 seviyesinden kapattıktan sonra yeni günde 23,59'dan işlem görüyor.

Dolar kuru, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu gece saatlerinde ise 21,45 seviyelerine kadar geri çekilmişti.

Son bir ayda 4 liradan fazla yükselen dolar kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz mesajı sonrasında son işlem gününü küçük kayıplarla tamamlamıştı.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında dolar kurunda son durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek için Mehmet Şimşek'in adımlarını Merkez Bankası'yla atmasını kabullendiklerini söylemesi sonrasında TCMB’ye yönelik faiz artışı beklentileri de kuvvetlendi.

Euro/TL ise dünü 25,47 seviyesinden tamamladıktan sonra yeni günde yüzde 0,22'lik artış ile 25,55'ten fiyatlanıyor.

Euro/TL, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu erken saatlerde ise 23,45 seviyesine kadar inmişti. Euro kuru dün ise en yüksek 25,61, en düşük 25,23 lira seviyelerini görmüştü.

Fed faizleri 15 ay sonra pas geçti

Dün gerçekleştirilen para politikası toplantısında faizini değiştirmeme kararı alan ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomide tahminlerden güçlü gerçekleşen performans ve enflasyondaki yavaş düşüş nedeniyle faizleri yıl sonuna kadar iki kez 25’er baz puan artırabileceğinin sinyalini verdi.

İLGİLİ HABER Fed faiz kararını açıkladı! Fed, iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından haziran ayında politika faizini sabit tutma kararı aldı.

Avrupa Merkez Bankası'nın ise bugün TSİ 15.15’te borçlanma maliyetlerini 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarması ve daha fazla faiz artışına açık kapı bırakması bekleniyor. Politika yapıcılara göre, Euro Bölgesi teknik resesyonda olmasına rağmen ekonomide öncelikleri hala yüksek enflasyon olacak.

Yurt içinde piyasalar ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu hafta bankalarla yapması beklenen toplantıyı ve 22 Haziran'da Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararını bekleyecek.

İLGİLİ HABER Reuters: Bakan Şimşek, cuma günü TÜSİAD ile görüşecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TBB yöneticileriyle olan toplantısından önce cuma günü TÜSİAD yöneticileri ile bir araya geleceği bildirildi.
İLGİLİ HABER Ekonomistler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye yönelik açıklamalarını nasıl yorumladı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı seyahati sonrasında gazetecilerin ekonomiye yönelik sorularını yanıtlayarak önemli mesajlar verdi. Peki ekonomistler bu mesajları nasıl yorumladı?
REKLAMI KAPAT X