Rusya ile Suudi Arabistan’dan petrol görüşmesi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Rusya ile Suudi Arabistan’dan petrol görüşmesi
Doviz.com
06.09.2023 16:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, iki ülkenin gönüllü kesinti kararının ardından petrol piyasalarındaki gelişmeleri ele aldı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin ve Selman telefonda petrol piyasasıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubu nezdinde yürütülen iş birliğinin istişare edildiği görüşmede, söz konusu iş birliğinin, gönüllü petrol arzı kısıntılarının da katkısıyla enerji piyasalarında istikrar sağladığı vurgulandı.

Son olarak Rusya, dünya piyasalarına petrol sevkiyatında ilave 300 bin varil/gün gönüllü kesintiyi, 2023 Aralık sonuna kadar uzatacağını duyurmuş ardından ise Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) fiili lideri Suudi Arabistan da günlük bir milyon varillik gönüllü petrol üretim kesintisini aralık ayına kadar uzatacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABER Brent petrol’de ateşi Rusya yaktı: Kasım 2022’den sonra ilk kez 90 dolar aşıldı Brent petrol, Rusya’nın petrol ihracatı kısıntısını yıl sonuna kadar uzatacağını açıklamasının ardından Kasım 2022’den sonra ilk kez 90 doların üzerine çıktı.

Görüşmede ayrıca, Muhammed Bin Selman, Suudi Arabistan'ın BRICS'e katılma başvurusuna Rusya'nın verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

İLGİLİ HABER BRICS’ten 6 ülkeye resmi davet Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Suudi Arabistan, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır ve Etiyopya'nın BRICS üyeliğine davet edildiğini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X