ABD Başkanı Joe Biden İsrail'de

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD Başkanı Joe Biden İsrail'de
Doviz.com
18.10.2023 11:25

İsrail güçlerinin dün akşam saatlerinde Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini hedef almasının ardından Filistin, Mısır ve Ürdün, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmelerini iptal etti. Bu gelişmelerin ardından Biden'ın ise İsrail'e indiği bildirildi.

İsrail güçleri, dün akşam saatlerinde Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini hedef almıştı. Gazze Sağlık Bakanlığı da hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırı ise ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyaretinden bir gün öncesine denk geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırının ardından Ürdün ziyaretini yarıda kesti. Abbas ayrıca Biden ve diğer liderlerle bugün Amman’da yapılması planlanan, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ele alınacağı toplantıya da katılımını iptal etti.

Mısır ve Ürdün'de Biden ile olan görüşmelerini iptal etti

Bu gelişmenin ardından Mısır ve Ürdün'den de bu yönde adım atıldı. İki ülke, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı sonrasında ABD Başkanı Joe Biden ile olan görüşmelerini iptal etti.

Biden’ın Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesi ardından Ürdün’e geçerek Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak hastane saldırısı ardından görüşmelerin iptal edildiği bildirildi. Bu gelişmelerin ardından ABD Başkanı Biden'ın ise İsrail'e iniş yaptığı bildirildi.

İLGİLİ HABER Piyasaları yeniden kara bulutlar sardı: Dolar kuru 28 liranın üzerine çıktı Haftaya diplomasi umutlarıyla iyimser başlayan piyasalarda Gazze'deki hastane saldırısının ardından karamsarlık arttı. Bu gelişmelerin ortasında dolar kuru ise gün içi işlemlerde tarihte ilk kez 28 seviyesinin üzerine çıktı.
REKLAMI KAPAT X