Akaryakıta çifte indirim geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Akaryakıta çifte indirim geliyor
Doviz.com
19.10.2024 18:51

Brent petroldeki düşüşün ardından motorin ve benzin fiyatlarına gelecek hafta indirim gelmesi bekleniyor.

Temmuz ayının başında 87 doların üzerine kadar çıkan brent petrol, geçtiğimiz haftayı yüzde 7,35 değer kaybıyla 72,91 dolardan tamamladı.

İLGİLİ HABER Zayıflayan arz endişelerinin ardından petrol düşüşte İsrail'in İran petrol hedeflerini vurmayacağı yönünde ABD'ye güvence verdiği yönündeki haberlerin arz kesintisi korkularını hafifletmesi sonrasında petrol fiyatları düşüşe geçti.

Brent petroldeki haftalık gerilemenin ardından ise akaryakıt fiyatlarına önümüzdeki haftadan itibaren indirim gelmesinin beklendiği bildirildi.

Buna göre 22 Ekim 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzinde 1,87 TL, motorinde ise 1,65 TL indirim bekleniyor.

Beklenen indirimler öncesinde İstanbul Avrupa yakasında;

Benzinin litre fiyatı 44,69 TL’den,

Motorinin litre fiyatı 43,54 TL’den,

LPG fiyatı ise 25,13 TL’den satılıyor. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar, akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Kaynak: Doviz.com - Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Brent petrolde 25 dolar beklentisi Uluslararası Enerji Ajansı, 2030 yılına kadar günlük petrol talebinin 6 milyon varil azalacağını ve brent petrolün 2050 yılına kadar 25 dolara kadar inebileceğini öngördü.
REKLAMI KAPAT X