Almanya’dan 6 milyar euroluk vergi indirimi planı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya’dan 6 milyar euroluk vergi indirimi planı
Doviz.com
12.07.2023 15:46

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya, şirketlere yılda 6 milyar euro vergi indirimi sağlamayı hedefliyor.

Alman iş dünyasının güven ve moralinin düşmesi sonrasında Avrupa ekonomisinin dinamosu konumundaki devasa ekonominin resesyondan kurtulmakta zorlanacağı öne sürülmüştü.

Ekonomik olarak teknik resesyona giren Almanya’da; Maliye Bakanlığı bu sebeple şirketlere yılda 6 milyar euroluk (6,61 milyar dolar) vergi indirimi paketi sunmak için harekete geçti.

Maliye Bakanı Christian Lindner, çarşamba günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ekonominin teşvike ihtiyacı var ve bu nadiren şimdiki kadar acil oldu" dedi.

Vergi indirimi planının ise Bakan Lindner'in yüksek enerji fiyatları ve külfetli bürokrasi nedeniyle cazibesini yitiren Almanya'yı daha rekabetçi hale getirmek için önerilen “Büyüme Fırsatları Yasası” taslağının bir parçası olması bekleniyor.

Kaynaklara göre taslak yasa, ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedefleyen toplam 50'ye yakın vergi politikası tedbiri içeriyor.

Söz konusu yasa taslağında ayrıca Alman şirketleri iklimin korunmasına yatırım yapmaya teşvik etmek için de bir bölüm yer alıyor. Buna göre, Alman şirketler iklim dostu yatırımlar yapmaları halinde 2024-2027 yılları arasında belirli vergi avantajları sunulacak.

Lindner'in ekonomik paketi şirketlerin AR-GE çalışmaları için daha güçlü vergi teşvikleri de sağlıyor. Ayrıca şirketlerin diğer mali yıllardaki karlarından daha fazla zararı mahsup etmelerinin önünün açılması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X