Apple çalışanları Avustralya’da greve gitti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Apple çalışanları Avustralya’da greve gitti
Doviz.com
23.12.2022 16:30

Avustralya'da Apple çalışanları, daha iyi ücret ve çalışma koşulları talebiyle grev gerçekleştirdi.

Bir işçi sendikası, Apple'ın Avustralya'daki çalışanlarının daha iyi çalışma koşulları ve ücretler talep ederek cuma günü öğleden sonra greve başladığını ve bu hareketin Noel alışverişinin en yoğun olduğu dönemde teknoloji devinin satışlarını düşürebileceğini söyledi.

Avustralya Perakende ve Fast Food İşçileri Sendikası (RAFFWU) tarafından temsil edilen işçiler, 23 Aralık'ta Apple'ın ülke çapındaki perakende satış noktalarında iş bırakacaklarını ve Noel arifesi boyunca da iş yapmayacaklarını açıklamıştı.

Grev ayrıca, teknoloji devinin Çin'deki iPhone fabrikasında aşırı katı Covid kuralları sonrasında işçi protestolarının başlaması ve fabrikadaki durumun kötü idare edilmesi sonrasında geldi.

Haziran ayının başlarında ABD'nin Maryland eyaletindeki Apple çalışanları ise şirketin çalışma koşullarını eleştirmeye başlayarak, teknoloji devinin ABD’deki sendikalaşan ilk çalışanları olmuştu.

Avustralya’da grevin ön saflarında yer alan RAFFWU ise yapılan sözleşmenin işçileri; hafta sonu tatili, fazla mesai ücreti ve vardiyalar arasında dinlenme süresi gibi temel haklardan mahrum bıraktığını iddia etti.

RAFFWU sözcüsü, bu anlaşmanın işçilerin yaşam şartlarını yasal asgari düzeyin altına ittiğini belirterek, Apple yöneticilerine adil bir anlaşmaya yanaşma çağrısında bulundu.

Apple yetkilileri ise yorum talebini reddetti.

Etiketler: Apple Avustralya grev
REKLAMI KAPAT X