BofA anketi sonuçlandı: Büyüme beklentisi yatırımcı tercihlerini nasıl etkiliyor?

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA anketi sonuçlandı: Büyüme beklentisi yatırımcı tercihlerini nasıl etkiliyor?
Doviz.com
17.10.2023 16:04

Bank of America'nın küresel fon yöneticileri anketine göre yatırımcılar ekonomik büyüme beklentileri düştükçe nakite yöneliyor.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistler, nakit pozisyonları, hisse senedi tahsisi ve ekonomik tahminlere dayanan en geniş duyarlılık ölçüsünün, yaz aylarında bir iyileşme gösterdikten sonra ekim anketinde düştüğünü yazdı.

Stratejistler ayrıca yönetim altındaki varlıkların yüzdesi olarak nakit seviyelerinin yüzde 5'in üzerine çıktığını söyledi.

"Büyüme beklentileri hala kötümser ve yatırımcıların net yüzde 50'si önümüzdeki 12 ay boyunca küresel ekonominin daha zayıf olmasını bekliyor. Ekonominin sert bir iniş yapacağına dair endişeler artıyor ve eylül ayında yüzde 21 olan katılımcı oranı bu ay net yüzde 30'a yükseldi. Aynı zamanda, "Goldilocks" senaryosunun yumuşak inişi temel durum olmaya devam ediyor" değerlendirilmesini yapan Hartnett ve diğer analistler "hisse senedi piyasası ile büyüme beklentileri arasında süregelen bir kopukluk" olduğunu savundu.

Anket sonuçlarına göre yatırımcıların çoğunluğu hala Fed'in faiz artırım döngüsünü tamamladığına ve tahvil getirilerinin önümüzdeki 12 ay boyunca düşeceğine inanıyor.

Katılımcıların yarısından fazlası dördüncü çeyrekte hisse senetlerinde yıl sonu rallisi bekliyor.

Ankette ayrıca her üç yatırımcıdan biri, ABD ile Avrupa Birliği ülkelerindeki ticari gayrimenkulleri bir kredi için kaynak olarak görüyor.

259 katılımcının yer aldığı anket 6 Ekim ile 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İLGİLİ HABER BoFA petrol fiyatlarını gerekçe gösterdi, dolar/TL’ye ilişkin tahminini yükseltti BoFA stratejistleri, petrol fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek dolar/TL’ye yönelik tahminlerini yukarı yönlü revize etti.
REKLAMI KAPAT X