Brezilya Merkez Bankası iki yıl aradan sonra faiz artırdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Brezilya Merkez Bankası iki yıl aradan sonra faiz artırdı
Doviz.com
19.09.2024 09:13

Brezilya Merkez Bankası, iki yıl aradan sonra faiz oranlarını yüzde 10,50'den yüzde 10,75'e yükseltti.

Brezilya Merkez Bankası (BCB), ABD Merkez Bankası'nın (Fed) küresel bir kesinti dalgasına katılmasından sadece birkaç saat sonra enflasyona karşı zaferin belirsiz görünmesiyle birlikte, faiz oranlarını iki yılın ardından ilk kez artırdı.

BCB'nin Para Politikası Komitesi (COPOM), gösterge niteliğindeki borç verme faiz oranını (Selic) yüzde 10,50'den yüzde 10,75'e yükseltti. Piyasa beklentisi de faizin 25 baz puan artırılacağı yönündeydi.

Banka, yerel ve küresel belirsizliklerle ilgili endişelerini dile getirdi ve daha fazla artışın olabileceğine işaret etti.

BCB'nin toplantı sonrası açıklamasında, "Faiz oranlarının gelecekteki ayarlamalarının hızı ve yeni başlayan döngünün toplam büyüklüğü, enflasyon hedefine ulaşma konusundaki kararlılıkla belirlenecek" denildi.

Açıklamada, güvenilir bir mali politikanın enflasyon beklentilerinin sabitlenmesine katkıda bulunacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABER Endonezya Merkez Bankasından sürpriz faiz indirimi Endonezya Merkez Bankası (BI), üst üste dört toplantı sabit tuttuğu faiz oranını değişim beklenmemesine karşın 25 baz puan indirme kararı aldı.
İLGİLİ HABER Fed'den 4 yıl sonra ilk faiz indirimi Fed, dört yılı aşkın bir sürenin ardından ilk kez faiz oranlarını indirme kararı aldı.
REKLAMI KAPAT X