BTK: Küresel teknik sorun siber saldırı kaynaklı değil

Okuma Süresi: 1 Dakika
BTK: Küresel teknik sorun siber saldırı kaynaklı değil
Doviz.com
19.07.2024 11:53

Microsoft’un sisteminde yaşanan sorun pek çok sektörü etkiledi. Krizin Türkiye'yi de kapsaması sonrasında ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan açıklama geldi.

BTK'dan küresel teknik sorunla ilgili yapılan açıklamada "Yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı, kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edildi" denildi.

BTK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır.

Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır.

Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz."

Bakan Uraloğlu: Aksaklığın bir bölümünü atlattık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da bir siber saldırının söz konusu olmadığını teyit etti.

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili paylaşımında, “İlgili kurumlarla derhal irtibata geçtik. Bazı kurumlarımızda buradaki aksaklığın önemli bir bölümünü atlattığımızı söylebilirim. Birkaç saat içerisinde vatandaşı etkiler durumdan çıkarılmış olur.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Bankalar, hava yolu şirketleri ve medya hizmet dışı kaldı: Microsoft’tan açıklama geldi Küresel çapta hava yolu, banka ve medya sektörlerinde gerçekleşen teknik sorunların ardından Microsoft’tan ilk açıklama geldi.
İLGİLİ HABER Microsoft'taki kesinti küresel çapta uçuşların aksamasına yol açtı Microsoft'un bulut hizmeti Azure'da yaşanan kesinti, hava yolu şirketlerinin biletleme operasyonlarını aksattı. THY'den de biletleme ve aksama işlemleri sonrası açıklama geldi.
REKLAMI KAPAT X