Devlet tahvillerinde stopaj istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Devlet tahvillerinde stopaj istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı
Doviz.com
20 Haziran 2026 10:53

Devlet tahvili, Hazine bonosu ve kira sertifikalarından elde edilen gelir ve kazançlara uygulanan tevkifat oranlarına ilişkin düzenlemenin süresi yıl sonuna kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan "193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67 nci Maddesinde Yer Alan Tevkifat Oranları Hakkında Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı kararı ile devlet tahvili, hazine bonoları ve kamu varlık kiralama şirketlerinin ihraç ettiği kira sertifikasından elde edilen gelirlere yönelik stopaj uygulamasının süresi 30 Haziran 2026'dan 31 Aralık 2026'ya uzatıldı.

Yapılan düzenleme ile Devlet tahvili ve Hazine bonolarından elde edilen gelirler ile 4749 sayılı Kanun uyarınca kurulan varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirlere ilişkin indirimli tevkifat oranı (%0) uygulamaya devam edilecek.

Bu karar yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecek ve hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütecek.

Kaynak: Resmi Gazete

REKLAMI KAPAT X