Ekonomide Gün Sonu Özeti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ekonomide Gün Sonu Özeti
Doviz.com
18.04.2018 17:43

Türkiye Erken Seçime Gidiyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Salı günü erken seçim çağırısında bulunmasının ardından,  bugün  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Beştepe’de  ikili bir görüşme yaptı.    İkili görüşmenin sonra ermesinden sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan  erken genel seçimlerin 24 Haziran’da yapılamasına karar verdiklerini açıkladı. 

Çin Yabancı Yatırımcılara Yerel Ortak Koşulunu Kaldırdı

Devlet Başkanı Xi Jinping’in ekonomisini dünyaya açma sözü verdiği Çin, üretim sektöründe yabancı yatırımcılar için bazı katı kurallarını yumuşatacağını açıkladı. Yeni kuralların otomobil, gemi ve uçak üretimini etkilediği belirtildi.

BİST 100 İlk Yarıyı Ekside Kapattı

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi gün ortasına kayıpla girdi.   Endeks günün ilk yarısını bir önceki kapanışın %0,11 veya 123,98 puan altında  108.620,81 seviyesinde bitirdi.   İlk yarıda 108,274.99 - 108,966.28 aralığında seyreden endeksin işlem hacmi 2,8 milyar TL’ye ulaştı. 

Türkiye’nin Dış Açıkları İki Ayda Arttı

Türkiye’nin yurtdışı varlıkları ile yurtdışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan "net uluslararası yatırım pozisyonu açığı" yılın ilk iki ayında 14.2 milyar dolar artışla 468.7 milyar dolara çıktı.

ABD’de Konut Başlangıçları Mart Ayında Yükseldi

ABD Ticaret Bakanlığı, Mart 2018  Yeni Konut İnşaatları İstatistikleri raporunu Salı günü yayımladı.   ABD Nüfus Bürosu  ve Konut ve Şehir Geliştirme Bakanlığının işbirliğiyle hazırlanan rapora göre Mart ayında Mevsimsel etkilerden arındırılmış özel konut inşaatı başlangıçları Mart ayında bir önceki ayın revize edilen verisine göre göre %1,9 artış yaşayarak beklentiyi aştı.

Konut Fiyat Endeksi Geçen Yıla Göre Arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), Şubat 2018 Konut Fiyat Endeksi (KFE) raporunu Salı günü  yayımladı.   TCMB’nin raporuna göre Şubat ayında Konut Fiyat Endeksi (KFE) bir önceki yılın aynı dönemine göre %10,9 artışla 254,46’ya, yükseldi. 

REKLAMI KAPAT X