Elon Musk, 1 milyar dolarlık fon arayışında

Okuma Süresi: 1 Dakika
Elon Musk, 1 milyar dolarlık fon arayışında
Doviz.com
07.12.2023 14:15

Elon Musk'ın xAI için 1 milyar dolarlık yatırım arayışında olduğu bildirildi.

Tesla, SpaceX ve X'in sahibi Elon Musk, bir sonraki girişimi için 1 milyar dolar fon aradığını bildirdi. SEC dosyasına göre Musk, adı açıklanmayan dört yatırımcıdan şimdiye kadar yaklaşık 135 milyon dolar topladı.

135 milyon doları toplamayı başaran xAI’ın 1 milyar dolarlık hedefine ulaşması için hala yaklaşık 865 milyon dolar toplaması gerekiyor.

Şimdiye kadar xAI, OpenAI'ın ChatGPT'sine, Google'ın Bard'ına veya Anthropic'in Claude yapay zekasına karşı boy gösteren Grok sohbet robotunu piyasaya sürmüştü. Web sitesinde yer alan bilgilere göre Grok, "asi bir çizgiye" sahip olacak ve diğer yapay zeka botlarının ilgilenmediği daha çetrefilli soruları yanıtlayacak.

Donanımhaber’in aktardığına göre Grok, şimdilik sadece çok sınırlı bir kullanıcı kitlesi tarafından test ediliyor. İlerleyen dönemlerde Musk ayrıca Grok yapay zekasını X Premium+ aboneleri için beta olarak yayımlamayı planlıyor.

Sohbet robotu Grok’un en önemli özelliğinin ise X'te yer alan gerçek zamanlı bilgilere anlık olarak erişme kabiliyeti olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABER Türk çelik boru şirketi, Elon Musk iddialarına ilişkin açıklama yaptı Borsa İstanbul’da işlem gören Erciyas Çelik Boru, bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında çıkan Elon Musk'ın Düzce'ye geleceğine yönelik haberlerle ilgili KAP'a bir açıklama yaptı.
REKLAMI KAPAT X