Euro Bölgesi ekonomisine Olimpiyat desteği

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesi ekonomisine Olimpiyat desteği
Doviz.com
22.08.2024 11:59

Euro Bölgesi'nde bileşik PMI öncü verileri Paris Olimpiyat oyunlarının etkisi ile ağustos ayında 51,2 ile beklentilerin üzerine çıktı.

Euro Bölgesi ekonomisi Paris Olimpiyatları'ndan aldığı destekle özel sektör büyümesini üç ayın en yüksek seviyesine taşıdı.

S&P Global'in bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi, en iyimser tahminleri bile aşarak, Ağustos ayında 51,2'ye yükseldi. Beklenti verinin 50,1 gerçekleşmesi yönündeydi.

İLGİLİ HABER Fransa ekonomisine Olimpiyat desteği Olimpiyat Oyunları, durgunluk endişesi yaşanan Fransa ekonomisine önemli bir katkıda bulundu. İşletmelerin satışları dörtte bir oranında artarken otellerde konaklama sayılarında da dikkat çekici yükselişler yaşandı.

İmalat PMI düşüşe işaret etti

Euro Bölgesi’nde imalat PMI ise Ağustos’ta 45,6 oldu. Beklenti verinin 45,8 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Öte yandan Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'daki üretim beklenenden daha fazla küçüldü. Almanya'da imalat PMI Ağustos’ta 43,3’lük beklentinin aksine 42,1 oldu.

İmalat verileri ise Euro Bölgesi’nin yılın ilk yarısında güçlü ivmesini korumakta zorlanacağını gösterirken, Fed’den daha fazla faiz indirimi yapılabileceği tartışmalarının başlamasına yol açtı.

İLGİLİ HABER Euro 38 TL sınırında: ​​​​​​​Yeni güvenli liman euro mu? Küresel piyasalarda doların son zamanlarda değer kaybetmesi ve yendeki dalgalanmalar sonrasında euro getirilerde pozitif ayrışmaya başladı. Buna göre Jackson Hole öncesinde euro, dolar karşısında son bir yılın en yüksek seviyesini test etti.
REKLAMI KAPAT X