Fransa ekonomisine Olimpiyat desteği

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fransa ekonomisine Olimpiyat desteği
Doviz.com
12.08.2024 15:38

Olimpiyat Oyunları, durgunluk endişesi yaşanan Fransa ekonomisine önemli bir katkıda bulundu. İşletmelerin satışları dörtte bir oranında artarken otellerde konaklama sayılarında da dikkat çekici yükselişler yaşandı.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları yaklaşık 2 hafta sürdü. Bu sürede Fransa, turist akınına uğradı.

Fransa Turizm Bakanı Olivia Gregoire ise rakamları Reuters'a yaptığı açıklamada duyurdu.

Buna göre ilgili dönemde otellerde konaklayan kişi sayısında yıllık yüzde 16 artış yaşandı. Paris müzelerini ziyaret eden ve restoranlarda para harcayan kişi sayısı ise yüzde 25 artış gösterdi.

Visa verilerine göre de küçük işletmeler artan satıştan fayda sağladı. Kredi kartıyla yapılan satışlar bu dönemde yüzde 26 oranında artış kaydetti.

En fazla harcama artışı ise Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen turistler tarafından yapıldı.

İLGİLİ HABER Olimpiyat madalyası kazanan sporculara hangi ülkede ne kadar ödül veriliyor? Olimpiyat sporcularının madalya kazanmaları halinde alacakları mali ödüller ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. İşte ülkelerin madalya sahibi sporcularına verdikleri ödül miktarları..

Fransa ekonomisinde son durum

Fransa ekonomisi enflasyon ile mücadele nedeniyle durgun bir dönemden geçiyor. Ülke yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2, ikinci çeyrekte ise yüzde 0,3 oranında büyüdü. Bu nedenle, olimpiyatların yaratacağı hareketliliğe önem veriliyordu.

Fransa Merkez Bankası ise son olarak büyüme beklentisini yüzde 0,35 olarak açıklamıştı. Banka'nın açıklamasında, Olimpiyat Oyunları'ndan kaynaklanan geçici bir artış etkisine vurgu yapılmıştı.

Olimpiyatların büyümeye toplam katkısının ise 0,3 puan düzeyinde olacağı tahmin edilmişti.

İLGİLİ HABER Olimpiyat Oyunları ekonomi için fırsat mı, tehdit mi? Fransa'nın ikinci kez ev sahipliği yaptığı 33’üncü Yaz Olimpiyatları, 'ev sahibi ülke ekonomisine ne kadar katkı sağlandığı' tartışmasını yeniden gündeme taşıdı. İşte geçmiş organizasyonların ülke ekonomileri üzerindeki etkisi..
REKLAMI KAPAT X