Fahiş fiyata yeni düzenleme geliyor: Masadaki formüller neler?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fahiş fiyata yeni düzenleme geliyor: Masadaki formüller neler?
Doviz.com
25.04.2024 11:13

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ile mücadele kapsamında önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Bakanlığın çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, cezaların 10 kata kadar artırılması öngörülüyor.

Yüksek enflasyon birlikte artan fahiş fiyat tartışmaları gündemden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da fahiş fiyat ile mücadelede kararlı bir duruş sergilediklerini belirtti.

Denetim ekiplerinin sürekli saha olduğunu ifade eden Bolat, "Fırsatçılara izin vermeyeceğiz." dedi..

Anayasa Mahkemesi, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile ilgili yasa hükmünü geçen yıl iptal etmişti. Kararın 1 Mayıs'ta resmen yürürlüğe girecek olması nedeniyle yeni düzenlemelere kesin gözüyle bakılıyordu.

Masadaki formüller neler?

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat ile mücadele yasası için çalışmalara bir süre önce başlamıştı.

Çalışmalar kapsamında taslak metin hazırlanırken, düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması bekleniyor.

Kanun teklifinde para cezalarının ciddi oranda artırılması yer alıyor.

Ayrıca iş yerlerinin kapatılması da dahil olmak üzere birçok ağır ceza yer alıyor.

Bakanlığın taslak metninde üst limit 350 bin lira olan cezaların ise 10 kat artırılması bekleniyor.

10 günlük iş yeri kapatma cezasının da teklifte yer alması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyatta somut adımlar atılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaret ziyareti sonrasında yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan yaptığı değerlendirmelerde, "Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir" dedi.
İLGİLİ HABER Fahiş fiyatla mücadelede yeni formül: Ambalaj üzerine tavsiye fiyat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyatlarla mücadelede somut adımlar atılacağını bildirmesi sonrasında ambalajlar üzerine 'tavsiye fiyat' yazılması gündeme geldi.
İLGİLİ HABER Tüketicinin kafe ve restoranlara yönelik 'fahiş fiyat boykotu' işe yaradı mı? Yüsek fiyatlar sebebiyle kafe ve restoranlar için hafta sonu başlatılan boykot sonrasında restoranlarda herhangi bir düşüş yaşanmadığını belirten sektör temsilcileri, “Suçlu biz değiliz, enflasyondur” dedi. İş insanları, alım gücünün düşmesi nedeniyle artık her şeyin pahalı hale geldiğini söyledi.

 

REKLAMI KAPAT X