Gaye Erkan, Fed Başkanı Powell ile görüştü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gaye Erkan, Fed Başkanı Powell ile görüştü
Doviz.com
12.10.2023 15:21

Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları için Fas Marakeş'e giden TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Fed Başkanı Jerome Powell ile görüştüğü bildirildi.

Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Fas Marakeş’te bulunan TCMB Başkanı Gaye Erkan’ın Fed Başkanı Jerome Powell ile yaklaşık 40 dakika görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Konuya yakın bir kaynağın Reuters’a yaptığı açıklamaya göre Marakeş’te ABD ve Brezilya Merkez Bankası başkanları ile ikili görüşmeler de yapıldı.

Öte yandan aynı kaynak Barclays ve Deutsche Bank ile yatırımcı toplantıları gerçekleştirildiğini belirtti.

Geçen hafta Londra’da temaslarda bulunan Şimşek ise bugün Fas'ın Marakeş şehrinde düzenlenen Dünya Bankası-IMF toplantısında enflasyon beklentilerini kontrol altına almak için seçimlerin ardından atılan adımları anlatmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada yaptığı konuşmada, pozitif reel faizin enflasyon beklentilerini dizginlemek için olmazsa olmaz bir konumu olduğunu ve Türkiye'nin pozitif reel faize yaklaştığını söylemişti.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek: Pozitif reel faize yaklaşmış durumdayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pozitif reel faizin enflasyon beklentilerini dizginlemek için olmazsa olmaz bir konumu olduğunu ve Türkiye'nin pozitif reel faize yaklaştığını söyledi.

Yabancı yatırımcı çekilmesi hedefleniyor

Ekonomi yönetimi bu görüşmelerde ekonomi programını anlatarak, son dönemde Türkiye’ye ilgileri artan yabancı yatırımcıları çekmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda Bakan Şimşek, 19 Ekim’de Paris’te yatırımcılarla görüşmesinin ardından Abu Dabi, Doha ve Riyad’a gidecek.

Şimşek’in BAE ile 50 milyar dolarlık yatırım programının ilk somut adımlarını da bu ziyarette atması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Türkiye ile BAE arasında 50,7 milyar dolarlık anlaşma İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında muhtelif alanlarda 13 belge imzalandı. Anlaşmaların toplam tutarı ise 50,7 milyar doları buldu.
İLGİLİ HABER Yabancı yatırımcılar Bakan Şimşek ile yapılan toplantıyı değerlendirdi: Hangi yabancı, ne dedi? Bank of America (BofA), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yabancı fon yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin izlenimleri aktardığı bir not yayımladı.
REKLAMI KAPAT X