HEDEP'in asgari ücret teklifi belli oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
HEDEP'in asgari ücret teklifi belli oldu
Doviz.com
28.11.2023 16:35

HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan, asgari ücrete ilişkin önerilerinin 25 bin lira olduğunu belirterek, asgari ücretin yoksulluk sınırına göre her ay düzenli olarak güncellenmesini talep etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bakırhan, konuşmasında asgari ücrete de değinerek şunları kaydetti:

“Yine asgari ücret çalışmalarının yapılacağı bir döneme girdik. TÜRK-İŞ yapmış olduğu çalışmada açlık sınırını 14 bin lira olarak belirledi. Yani TÜRK-İŞ’in belirttiği 14 bin liranın altında bir asgari ücretle vatandaşlarımızın yarısından çoğu yaşamlarını idame etmek zorunda kalıyorlar. BES-AR yoksulluk sınırını 50 bin 750 lira olarak belirledi. Evet her şey ortada 11 bin 400 lirayla geçinmek isteyen bir toplum, 25 bin lira açlık sınırının altında yaşamını sürdürmek isteyen asgari ücretlilerin yaşadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. El insaf diyoruz. Günlük 15 milyon lira harcayan sarayın 11 bin 400 lirayı bu topluma reva görmesi ne kadar halktan, emekçiden yana olduklarını bir kez daha ortaya koyuyor.

Evet, 1 Aralık’ta Asgari Ücret Komisyonu yine toplanacak. Biz de asgari ücret konusunda arkadaşlarımızla bir çalışma yürüttük ve HEDEP olarak diyoruz ki: Asgari ücret 25 bin lira olmalı. Yoksulluk sınırının yarısı kadar olmalı ve asgari ücretin yoksulluk sınırına göre her ay düzenli olarak güncellenmesini talep ediyoruz. Gelin hep beraber bu kanun teklifini Meclis’ten geçirelim ve bu talebimizi hem sokakta hem Meclis’te destekleyelim diyoruz."

İLGİLİ HABER Asgari ücret maratonu başlıyor: Şirketler 2024 için ne planlıyor? Kritik asgari ücret görüşmeleri öncesinde, çalışanlarına iki kere zam yapan şirketlerin oranının yüzde 67'den önümüzdeki yıl yüzde 33'e gerilemesinin beklendiği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X