Joe Biden adaylıktan çekildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Joe Biden adaylıktan çekildi
Doviz.com
21.07.2024 21:13

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden açıklamasında, görev süresinin geri kalanında başkan olarak görevlerini yerine getirmeye odaklanacağını söyledi.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Biden'a yönelik 'adaylıktan çekil' çağrıları sonuç verdi. ABD Başkanı Biden, kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçiminden çekildi.

Ne olmuştu?

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaşmıştı.

81 yaşındaki Biden, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek performans sergileyememiş, program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Demokrat Partili kesimden ve Biden'ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından Biden'a "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrısı yapılmıştı.

Biden ise sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul ederek Trump'a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu belirtmiş ve yarıştan çekilmeyeceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABER ABD Başkanı Joe Biden, COVID-19’a yakalandı ABD Başkanı Joe Biden’ın korona virüs testi pozitif çıktı. Yaşı nedeniyle başkanlık yarışından çekilmesi yönündeki baskılarla karşı karşıya olan Joe Biden'ın karantinaya gireceği bildirildi.

Daha sonra Covid-19'a yakalanan Biden'ın bu hafta içerisinde kararıyla ilgili açıklamalarda bulunacağı bildirildi.

Etiketler: Joe Biden seçim
REKLAMI KAPAT X