Kredi kartı faizlerinde son durum ne?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kredi kartı faizlerinde son durum ne?
Doviz.com
22.02.2024 14:36

Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel şekilde yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı. Peki, kredi kartı faizlerinde son durum ne oldu? İşte detaylar..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), şubat toplantısında politika faizini sabit tuttu. Böylelikle, geçen ay 250 baz puan artışla yüzde 45’e çıkarılan politika faizi, aynı oranda kalmayı sürdürdü.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası, yenilenen kadrosu ile ilk faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası, şubat ayı PPK toplantısının ardından TCMB Başkanı Fatih Karahan dönemindeki ilk faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası faiz artırdığında faiz yenilemelerinin daha yüksek orandan gerçekleştiği kredi kartlarında ise faizlerin sabit bırakılması nedeniyle bir değişiklik olmayacak.

Faiz yükseldiğinde de değişmemişti

Merkez Bankası önceki iki ayda faizi yükseltse de kredi kartı azami faiz oranlarını değiştirmemişti. Aralık ayında yapılan PPK toplantısı sonrası yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanılmıştı:

"Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır."

Ocak ayında ise bu açıklamanın geçerliliğini koruduğu belirtilmişti.

İLGİLİ HABER Kredi kartlarında tüketicileri bekleyen 3 olası düzenleme Parasal sıkılaşmaya rağmen kredi kartı harcamalarının artması sebebiyle enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren ekonomi yönetiminin kredi kartları için harekete geçmesi bekleniyor. Peki, kredi kartlarına ilişkin olası düzenlemeler neler olabilir? İşte masadaki formüller...
Etiketler: TCMB kredi kartı faiz
REKLAMI KAPAT X