Lüks savaşının kazananı Çin’den destek alan Prada oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Lüks savaşının kazananı Çin’den destek alan Prada oldu
Doviz.com
25.04.2024 09:08

Pandemi sonrası yeniden açılan Çin'den aldığı destekle Prada'nın net geliri ilk çeyrekte yüzde 16 artarak 1,19 milyar euroya ulaştı.

Miu Miu'nun da sahibi olan İtalyan moda grubu Prada SpA'nın satışları artarken, şirketin rakiplerinden iyi performans göstermesi dikkati çekiyor.

Bloomberg'in haberine göre Prada, yaptığı açıklamada net gelirin ilk çeyrekte yüzde 16 artarak 1,19 milyar euroya (1,27 milyar dolar) yükseldiğini söyledi. Analistlerin beklentisi şirketin 1,17 milyar euroluk bir net gelir açıklayacağı yönündeydi.

Şirket Çin’in bundan bir sene önce tekrar açılmasının ardından özellikle Asya Pasifik bölgesinde yüksek performans gösterdi. Yönetim Kurulu Başkanı Patrizio Bertelli, bunun zorlu bir pazar ortamında faaliyet gösteren bir marka için sağlam bir performans olduğunu söyledi.

Markalar ve ürünler için yapılan aramalara ve sosyal medyadaki bahsetmelere bakılarak oluşturulan Lyst Index’te Prada ve Miu Miu ilk iki sırada yer aldı. Lyst, özellikle Miu Miu ve New Balance arasındaki popüler spor ayakkabı iş birliğine dikkati çekti.

Öte yandan, Prada’nın Fransız rakibi Kering, en büyük markası olan Gucci’nin kendisini daha seçkin bir segmentte yeniden konumlandırmaya çalıştığı dönemde zayıf bir performans gösterdi. Prada'nın hisseleri bu yıl Hong Kong'da yüzde 37 değer kazanırken, Kering'in hisseleri yaklaşık yüzde 19 değer kaybetti.

İLGİLİ HABER Lüks saat sektöründe lale devri bitti mi? Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişelerin ortasında son yıllarda en parlak dönemlerinden biri yaşayan lüks saat sektörüne yönelik talep düşmeye başladı. Uzmanlara göre yavaşlama devam ederse, fiyatların ve karların da düşmesi kaçınılmaz.

 

REKLAMI KAPAT X