Meclis’in ilk konuğu Gaye Erkan olacak: Enflasyonla mücadeleyi anlatacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Meclis’in ilk konuğu Gaye Erkan olacak: Enflasyonla mücadeleyi anlatacak
Doviz.com
23.09.2023 12:34

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu yeni döneme Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı konuk ederek başlayacak. Buna göre Erkan, enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımları aktaracak.

9 Haziran’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na atanan Hafize Gaye Erkan, ilk kez milletvekillerinin karşısına geçecek.

İLGİLİ HABER Müthiş Türk Kızı’nın ataması dünya basının gündeminde: Atamaya yönelik neler söylendi? Geçtiğimiz hafta yeni kabinenin açıklamasının ardından finans piyasalarının en çok merak ettiği konuların başında TCMB’nin yeni başkanının kim olacağı geliyordu. Bu merak ise bugünkü Resmi Gazete kararıyla giderildi. Karara yabancı basında oldukça ilgi gösterdi. İşte karara ilişkin basında yer alan önemli başlıklar..

Buna göre Erkan, 3 Ekim’de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş başkanlığındaki ilk toplantıda sunum yapacak.

Erkan sunumunda, yeni ekonomi politikası kadar Merkez Bankası'nın son aylarda sürdürdüğü şahin faiz politikasına ilişkin de kapsamlı bilgilendirmelerde bulunacak ve yüksek enflasyon ile hayat pahalılığına karşı izlenecek mücadeleyi vekillere ayrıntılı olarak anlatacak.

Öte yandan, Merkez Bankası'nın son dönemde aldığı kararların arka planındaki gerekçeler detaylı biçimde milletvekillerine aktarılacak ve Meclis'e gelmesi planlanan ekonomi yasaları ile hayata geçirilmesi beklenen idari düzenlemeler de bilgilendirme sunumunda yer alacak.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan başkanlığında sıkılaşma adımlarının dördüncüsünü atarak, eylül ayında faiz artırım döngüsünü sürdürdü.
REKLAMI KAPAT X