Merkez Bankası, yenilenen kadrosu ile ilk faiz kararını açıkladı!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası, yenilenen kadrosu ile ilk faiz kararını açıkladı!
Doviz.com
24.08.2023 14:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yenilenen kadrosu ile gerçekleştirdiği ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından ağustos ayına yönelik faiz kararını açıkladı.

Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki PPK toplantısının ardından politika faizini yüzde 17,5'ten yüzde 25 seviyesine çıkardı.

Ağustos ayı PPK toplantısına yönelik piyasaların genel beklentisi ise faizlerin yüzde 20 seviyesine çıkacağı yönündeydi.

Bu toplantıya ilişkin beklentiler ise özellikle geçtiğimiz günlerde açıklanan Kur Korumalı Mevduat (KKM) programına olan ilgiyi azaltmaya yönelik karar sonrasında revize edilmişti.

Öte yandan, temmuz ayında beklentilerin altında kalan faiz kararının ardından bazı başkan yardımcıları görevden alınarak; söz konusu isimlerin yerine, Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atanmıştı.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındı! Son yıllarda değişimlerle gündemden düşmeyen ve 5 yılda 5 başkan değişen Merkez Bankası'nda bu defa başkan yardımcıları görevden alındı. Geçtiğimiz gün istifa ettiği iddia edilen Emrah Şener'in yanı sıra Taha Çakmak ve Mustafa Duman'ın görevine son verildi. Söz konusu isimlerin yerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

TCMB'nin son bir yıldaki faiz kararları ise şöyle olmuştu:

 

TCMB'nin yılın geri kalanı için PPK toplantı takvimi de şöyle sıralanıyor:

 

REKLAMI KAPAT X