Morgan Stanley faiz tahminini açıkladı: "İletişimde enflasyona odaklanılacağı" öngörüsünde bulundu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Morgan Stanley faiz tahminini açıkladı:
Doviz.com
19.06.2023 16:52

Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB'nin politika faizini 11,5 puan artışla yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini belirtirken, iletişimde enflasyona odaklanılacağı tahmininde bulundu.

BofA, Goldman ve Deutsche Bank’tan sonra Morgan Stanley de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu hafta yapacağı toplantıda alacağı faiz kararıyla ilgili tahminlerini içeren bir bilgi notu geçti.

Buna göre banka, TCMB’nin perşembe günü yapacağı toplantıda politika faizini 11,5 puan artırarak yüzde 20’ye çıkarmasını, öte yandan iletişimde enflasyona odaklanılması ve kademeli deregülasyon yapılmasnıı beklediklerini kaydetti.

Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Alina Slyusarchuk tarafından yayımlanan notta ayrıca poizitif reel faizi işaret eden seviyelere hızlı bir şekilde ulaşılmasının beklenmediği bildirildi.

İki ekonomist konuyla ilgili geçtikleri notta, “İlk adımların politika faizinin enflasyon beklentileriyle arasındaki büyük farkı kapamayı hedefleyeceğini düşünüyoruz. PPK, enflasyon beklentilerini yönetmeyi hedeflemek amacıyla büyük olasılıkla daha fazla faiz artış sinyali verecek” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Deutsche Bank, faiz ve enflasyon beklentisini açıkladı Deutsche Bank, TCMB’nin politika faizini yüzde 30'un üzerine çıkarma ihtimali olduğunu belirterek, yıl sonu enflasyon beklentisini revize etti.
İLGİLİ HABER BofA'dan TCMB’ye yönelik 'faiz koridoru' öngörüsü Bank of America ekonomistleri, TCMB'nin politika faizini yüzde 25’e yükseltmesini beklediklerini belirterek, "Bize göre ihtimaller hızlı yerine daha çok kademeli düzeltmeden yana. Faiz artırmadan ek sıkılaşma yapmak için koridor da kullanılabilir." değerlendirmesinde bulundu.
İLGİLİ HABER Goldman: Türkiye'de faiz oranları %40'a çıkabilir Goldman Sachs ekonomisti Clemens Grafe, Türkiye’de ortodoks politikalara geçişin bir parçası olarak mevduat faizlerinin yüzde 40'a yükselebileceği öngörüsünde bulundu.
İLGİLİ HABER Ekonomim yazarı yanıtladı: Hangi orandaki faiz artışı piyasada nasıl yorumlanacak? Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, 22 Haziran'da yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizin yüzde 8,5'ten yüzde 25'e çıkarılması durumunun, "Merkez Bankası’nın masaya yumruğunu vurması" şeklinde yorumlanacağını belirtti.
REKLAMI KAPAT X