Morgan Stanley, yatırımcılara ABD devlet tahvili satın almalarını tavsiye etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Morgan Stanley, yatırımcılara ABD devlet tahvili satın almalarını tavsiye etti
Doviz.com
11.09.2023 11:03

Morgan Stanley, piyasaların yumuşak iniş konusunda fazla iyimser olabileceğini söyleyerek, yatırımcılara ABD devlet tahvili satın almaları tavsiyesinde bulundu.

Matthew Hornbach'ın da aralarında bulunduğu Morgan Stanley stratejistleri yayımladıkları araştırma notunda, büyüme nispeten sağlıklı kalsa bile enflasyonun yavaşlamaya devam edebilecek olması nedeniyle Hazine kağıtlarının desteklenmelerinin muhtemel olduğunu yazdılar.

Stratejistler, "Yatırımcılara devlet tahvillerinde ağırlığı artır önerisinde bulunmaya devam ediyoruz. Güçlü büyümenin daha yüksek uzun vadeli reel faizler yoluyla uzun vadeye yayılacağı yönündeki piyasa tahminleri tutmayabilir ve bu da uzun vadeli getirilerdeki artışı bir düzeltmeye açık hale getirebilir" ifadelerini kullandılar.

Morgan Stanley müşterilerine Hazinenin beş yıllık tahvillerini ve 30 yıllık enflasyona bağlı borçlanma kağıtlarını almalarını tavsiye etti.

JPMorgan Chase ise geçen hafta Hazine getirileri için tahminlerini yükselterek 10 yıllık için yıl sonu hedefini %3,85'ten %4,20'ye çıkardı ve beş yıllık tahvillerde uzun pozisyon tavsiyesine son verdi. Bank of America da geçen hafta müşterilerine ABD borçları konusunda nötr bir duruş almalarını tavsiye ederek, ekonomik direncin 10 yıllık getirilerin %4 civarına yerleşmeden önce %4,75'e kadar yükselmesine neden olabileceğini söyledi.

İLGİLİ HABER Morgan Stanley, OVP sonrası faiz beklentisini revize etti Morgan Stanley, Orta Vadeli Program'a ilişkin değerlendirmesinde, enflasyon projeksiyonlarındaki yükseliş nedeniyle bu yıl için politika faizi beklentisini 5 puan artırdığını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X