Motorine indirim geldi: Yeni indirim yolda!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorine indirim geldi: Yeni indirim yolda!
Doviz.com
21.02.2024 09:26

Akaryakıtta uygulanan zamların ardından gece saatleri itibarıyla motorin fiyatlarında indirime gidildi.

Motorinin litre fiyatına 2,59 TL, benzinin litre fiyatına ise toplamda 1,81 TL zam yapılmasının ardından motorin fiyatlarında indirime gidildi.

Bu kapsamda motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1,20 TL indirim gerçekleşti. İndirim pompa fiyatlarına da yansıtıldı.

Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

İstanbul Avrupa yakasında yeni indirim sonrası dağıtım şirketi bazlı akaryakıt fiyatları ise şöyle listelendi:

Kaynak: Doviz.com - Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıt fiyatlarını düşürecek yeni hamle

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ise rafinerilere yazı göndererek bazı ülkelerin ham petrole yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da konuyla ilgili paylaşımında şunları kaydetti:

"Benzin ve motorin fiyatları serbest piyasada oluşuyor. Kurallar ve formül belli. EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı ve bayii gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını hem de fiyat hareketlerini sıkı şekilde takip ediyoruz.

Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler rafineriler için önemli bir kar avantajina sebep oldu. Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır."

İLGİLİ HABER EPDK'den akaryakıt fiyatlarını düşürecek yeni adım Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bazı ülkelerin ham petrole yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi. Bu çerçevede benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde indirim gerçekleşeceği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X