Motorine indirim geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorine indirim geliyor
Doviz.com
22.03.2024 09:38

Akaryakıta uygulanan zamların ardından yarından itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatlarına indirim gelmesi bekleniyor. İşte beklenen indirim tutarı..

Dolar kuru ve brent petroldeki yükseliş sonrasında akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik de artmıştı. Buna göre benzin ve motorin fiyatları 5 gün arayla iki kez zamlanmıştı.

İLGİLİ HABER Akaryakıta 5 gün aranın ardından ikinci zam geldi Brent petrolün beş ayın en yüksek seviyesine çıkması ve dolar kurundaki artışın devam etmesi sonrasında benzin ve motorine 5 gün aranın ardından ikinci kez zam geldi.

Benzin ve motorin zamlarının ardından sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre 23 Mart 2024 tarihinden itibaren (00.01) motorinin litre fiyatına 1 TL indirim gelmesi bekleniyor.

İndirimin gerçekleşmesi halinde motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 41,98 TL’ye, Ankara’da 42,80 TL’ye, İzmir’de 43 TL’ye gerileyecek. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Akaryakıtta tek fiyat dönemi yolda Benzin istasyonlarında farklı ürün isimleriyle değişik fiyatlama uygulamasının kaldırılacağı ve artık tek ürün-tek fiyat döneminin başlayacağı bildirildi.
REKLAMI KAPAT X