Motorine indirim geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorine indirim geliyor
Doviz.com
23.04.2024 17:47

Orta Doğu'da düşen tansiyonun ardından gerileyen petrol fiyatlarının etkisiyle motorine indirim gelmesinin beklendiği bildirildi. İşte beklenen indirim tutarı ve indirim tarihi..

Brent petrol fiyatındaki değişim, akaryakıt fiyatları üzerinde de etkili olmaya devam ediyor. Buna göre geçtiğimiz hafta cuma günü 90 doların üzerine çıkan brent petrol, Orta Doğu’da düşen tansiyonun ardından 86 dolara kadar geriledi. 

Brent petrolde yaşanan gerilemenin ardından sektör temsilcileri ise 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren (00.01) motorinin litre fiyatına 1,40 TL indirim gelmesinin beklendiğini aktardı.

Beklenen indirim öncesinde motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 42,14 TL’ye, Ankara’da 43 TL’ye, İzmir’de 43,25 TL’ye satılıyor. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar, akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Akaryakıt fiyatlarını düşürmek için 'beyaz bayrak' önerisi Rekabet Kurumu’nun akaryakıt piyasasını mercek altına aldığı son raporunda, "beyaz bayraklı" istasyonların listelenmesi ve sürücülerin konumlarına göre en ucuz akaryakıtın hangi istasyonda satıldığını göstermesi istendi.

 

 

REKLAMI KAPAT X