Otomobili elinde kalan galericiler araç kiralamaya yöneldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Otomobili elinde kalan galericiler araç kiralamaya yöneldi
Doviz.com
15.11.2023 16:09

Oto galericiler, ikinci el araç piyasasının yavaşlayarak durma noktasına gelmesi sonrasında otomobillerden nakit elde edebilmek için ellerindeki araçları kiralamaya başladı.

Alınan tedbirler ve bayilerde yaşanan araç bolluğu sonrasında ikinci el fiyatlarında geri çekilme hızlandı.

İLGİLİ HABER Kasım ayında alınabilecek en ucuz sıfır otomobiller: ÖTV muafiyeti kapsamına girecek araçlar Sıfır otomobile olan talep artarken fiyatlarda da değişimler dikkat çekiyor. Buna göre bazı markalarda geçen aya kıyasla indirimler yaşandığı görülüyor. İşte son güncellemelerin ardından Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller..

Bir dönem yatırım aracına dönüşen ve fahiş fiyatlarla alıcı bulan ikinci el otomobil piyasasında durgunluk ise baş gösterdi.

Hâl böyle olunca ilk etapta yatırım amacıyla alım yapan tüketiciler ve ardından galericiler fiyat kırmaya başladı. Bu kez de finansman problemi kendini gösterdi. Bankalar kredi musluklarını kapatırken, ikinci el otomobil alacaklar kredi bulamayınca satış hızı da yavaşladı.

İLGİLİ HABER Mevduat ve tahvil faizlerinde rekor koşusu: Merkez Bankası faiz indirimine ne zaman başlar? Goldman Sachs analistleri, tahvil ve mevduat faizlerinin yükselişinin ortasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek yılın üçüncü çeyreği itibarıyla faiz indirimine başlayabileceğini öngördü.

Bazı otomobil ticareti yapanlar ise ellerindeki araçları kiraya vermeye başladı. Buna göre filo veya rent a car şirketleriyle anlaşan ya da bireysel kiralama yapanlar, araçları kiralığa çevirdi.

REKLAMI KAPAT X